Annette Bronsvoort. Foto: Jurgen Pillen
Annette Bronsvoort. Foto: Jurgen Pillen

Raad beveelt burgemeester Bronsvoort aan voor tweede termijn

Raad beveelt burgemeester Bronsvoort aan voor tweede termijn

OOST GELRE - De gemeenteraad van Oost Gelre heeft unaniem besloten om burgemeester Annette Bronsvoort aan te bevelen voor een herbenoeming als burgemeester van deze gemeente. Burgemeester Bronsvoort is op 3 april 2014 benoemd, zoals gebruikelijk voor een periode van zes jaar. Volgens de raad heeft de burgemeester haar rol in die periode met verve opgepakt en vervuld, niet alleen in Oost Gelre maar ook daar buiten.

Na een periode van zes jaar bestaat de mogelijkheid om een burgemeester te herbenoemen. Burgemeester Bronsvoort had zelf al aangegeven graag nog een tweede termijn te willen vervullen. De Commissaris van de Koning van Gelderland heeft vervolgens de herbenoemingsprocedure in gang gezet. Daarvoor is een vertrouwenscommissie vanuit de raad samengesteld. Die legde dinsdagavond 17 december aan de gehele raad het advies voor om burgemeester Bronsvoort aan te bevelen voor herbenoeming.

'Burgemeester én burgermoeder'
Voorzitter Niek Bragt verwoordde het namens de vertrouwenscommissie als volgt: "Haar kundigheid, professionaliteit en uitgebreide dossierkennis maken haar tot een sterke en daadkrachtige bestuurder. Maar ze heeft zich ook de mores van onze gemeente snel eigen gemaakt en gedraagt zich hier als een vis in het water." Hij ging uitgebreid in op haar kwaliteiten als burgemeester én als burgermoeder. Om vervolgens af te sluiten met een welgemeend: Namens ons allemaal van harte gefeliciteerd. We wensen je het allerbeste toe en kijken uit naar een tweede termijn met jou als burgemeester."

Officiële benoeming
Op zich is met de aanbeveling van de raad de herbenoeming een feit. Maar die moet nog wel officieel bekrachtigd worden door de minister. Zodra dat gebeurd is, volgt de beëdiging door de Commissaris van de Koning. Dat zal gebeuren eind maart of begin april, het moment dat de eerste termijn van zes jaar afloopt.

Blij met waardering
Burgemeester Bronsvoort is blij met de erkenning van de raad voor haar functioneren: "Ik werk met heel veel plezier in deze gemeente. Ik voel me hier thuis. Er liggen nog hele mooie uitdagingen voor de toekomst waar ik graag mijn steentje aan bijdraag. Ik ben erg blij met de waardering die door de raad is uitgesproken. Dat heb ik in de afgelopen zes jaar steeds gemerkt, maar het voelt toch net even anders als het zo nadrukkelijk uitgesproken wordt. Ik verheug me op mijn volgende termijn in Oost Gelre."


In de Eindejaarskrant Oost Gelre een interview met de burgemeester waarin ze terugblikt op haar eerste periode