Gemeente verwacht rustige jaarwisseling

Gemeente verwacht rustige jaarwisseling

Door Kyra Broshuis

OOST GELRE- De inwoners van Oost Gelre vieren op een goede manier en met relatief weinig overlast en schade de jaarwisseling. Dat is de verwachting van burgemeester Bronsvoort. Dit zei ze naar aanleiding van vragen van D66.

Hotspots
Jerry van der Meulen van deze partij wil weten of er tijdens de afgelopen jaarwisseling veel schade aan gemeenschappelijke objecten is aangetroffen. “En is bij het college bekend of bij de afgelopen jaarwisseling zich calamiteiten en incidenten met vuurwerk hebben voorgedaan waarbij er letsel is opgetreden? Zo ja, om hoeveel gevallen van letsel gaat het en om wat voor soort letsel gaat het? Ook vraagt hij hoeveel meldingen van vuurwerkoverlast er afgelopen jaarwisseling zijn binnengekomen bij de gemeente en of dat op bepaalde hotspots is. D66 is benieuwd of het vuurwerkafval weer gratis ingeleverd kan worden.

Geen letsel
Burgemeester Bronsvoort zegt dat er de afgelopen jaren met oud en nieuw wel wat schade was maar dat het, vergeleken met andere gemeenten, meevalt. “Afgelopen jaar hadden we voor ongeveer 3500 euro schade in de oudejaarsnacht. We hebben geen meldingen ontvangen van letsel of andere calamiteiten. We hebben slechts één melding gehad over het carbidschieten.” De gemeente kent geen echte hotspots, zo zegt Bronsvoort. Vorig jaar is de fractie van OOG gekomen met het voorstel voor vuurwerkvrije zones. Dat is dit jaar ingevoerd maar dan wel op vrijwillige basis. “Daar hebben we één aanvraag voor ontvangen en wel van Dierenpark De Halve Maan / Ravott’n.” Het vuurwerkafval kan gratis worden ingeleverd. Rouwmaat, Den Sliem 93, op donderdag 2 en vrijdag 3 januari van 7.30 – 16.30 uur. Op zaterdag 4 januari van 7.30- 11.30 uur. Remondis, Galileïstraat 16, op donderdag 2 januari t/m vrijdag 3 januari van 07.00 – 17.30 uur, en zaterdag 4 januari van 09.00 – 12.00 uur.