Oliebollenactie Scouting Sint Bernardus

Oliebollenactie Scouting Sint Bernardus

LICHTENVOORDE - De jaarlijkse oliebollenactie van Scouting Sint Bernardus in Lichtenvoorde brengt geld in het laatje voor activiteiten van de vereniging. Dezelfde vierkoppige organisatie gaat ook dit jaar weer zorgen dat de actie een succes wordt. De opbrengst komt ten goede aan het zomerkamp.

De decembermaand is een sfeervolle maar drukke maand. De eerste voorbereidingen zijn getroffen en al eerder zorgde de scouting voor de nodige zichtbaarheid in Lichtenvoorde. Zo liet de vereniging zich nadrukkelijk zien door onlangs, tijdens Let It Snow in Lichtenvoorde met een groot bouwwerk uit te pakken. Daarbij konden mensen zich opwarmen bij het vuur en was er de mogelijkheid om zelf een broodje te bakken.
Nu hoopt de jonge organisatie op een geslaagde verkoop van de oliebollen. Vorig jaar was het een zeer succesvolle editie en waren de oliebollen voor het donker werd al verkocht. Dat was erg fijn voor de vele leden die zich inzetten voor de actie.

Bovendien is er naar de deelnemende leden geluisterd en is een aantal punten, die zij na de vorige editie aandroegen nu meegenomen om de actie nog beter te maken voor hen.
Het doel is om alle oliebollen te verkopen, zodat de Explorers van de scoutinggroep ook komend jaar weer een leuk en gezellig zomerkamp kunnen beleven. Dat is het hoogtepunt van het jaar dat altijd veel nieuwe ervaringen oplevert. Inwoners van Lichtenvoorde en Lievelde kunnen op de voorlaatste dag van het jaar, maandag 30 december, een van de scoutingsleden met verse oliebollen aan de deur verwachten.
Bedrijven en horeca zijn van tevoren benaderd met een flyer zodat ook zij in de pauze kunnen genieten van lekkere oliebollen voor bij de koffie.