Ralph de Jongh. Foto: PR
Ralph de Jongh. Foto: PR Foto:

Muziek en feest bij Rockcafé Taste

GROENLO - Het jaar is bijna ten einde. Toch staan er bij Rockcafé Taste nog verschillende muzikale optredens en de zogenaamde OliebollenQuiz op het programma.

Op 26 december speelt Ralph De Jongh vanaf 16.00 uur. Toegang gratis. Ralph stond al ontelbare keren op het podium bij Taste en altijd waren de optredens een succes. Ralph de Jongh is een sensatie in de hedendaagse Nederlandse muziekscene. Hij speelt geen muziek maar wordt muziek en het publiek is getuige van een niet aflatende, verbazingwekkende energie als hij optreedt. En die energie resulteert elke keer weer in een geweldig bluesfestijn. Ralph was al meerdere malen te zien in DWDD en bij Voetbal Internationaal.

Op 28 december spelen The Veldman Brothers vanaf 22.00 uur, entree vrij. The Veldman Brothers staan al meer dan tien jaar aan de top van de Nederlandse bluesscène. De broers Gerrit (gitaar, zang) en Bennie (Hammond, mondharp, zang) Veldman vormen al die tijd het onmiskenbare gezicht van de band. Een band met een bak aan ervaring, maar vooral nog altijd met evenveel beleving, passie, energie en enthousiasme voor de blues en aanverwante stijlen. Het nieuwe, zesde album Refuel is daarvan het tastbare resultaat. Elf eigen songs in de beste Veldman Brothers-traditie. Puur en authentiek. The Veldman Brothers spelen onder andere Nederland, maar de band speelt ook in landen als Duitsland, België en Frankrijk. Het is vooral de teamgeest die The Veldman Brothers zo'n bijzondere band maakt. Geen ego's, maar alles in dienst van de muziek en de song. Eigen songs vooral, die zijn beïnvloed door oude (blues)helden als The Vaughan Brothers, Muddy Waters, Jimi Hendrix, Elmore James, Howlin' Wolf, Jimmy Smith, The Fabulous Thunderbirds.

Op 29 en 30 december is de volledig uitverkochte OliebollenQuiz. Twintig teams, vragen die alles te maken hebben met 2019, op muziekgebied, nieuwsfeiten, roddels en actuele vragen.

Op 1 januari is de traditionele Nieuwjaarsparty met Tim en Niek. Aanvang: 16.00 uur, entree vrij. Het duo 'Niek en Tim', oftewel Niek Giesen en Tim Ebbers is gepokt en gemazeld in de Achterhoekse muziekscene. Tim Ebbers is voornamelijk bekend als zanger/frontman van de legendarische Grolse formatie De Gracht en Niek Giesen kwam via allerhande muzikale omzwervingen als the Perfect Showband terecht in dit illustere duo. Genieten van de muziek, onder het genot van een biertje of een wijntje, en zoals het op een feestje hoort, met een lekker koud en warm hapje. De entree is gratis.