Theo Huijskes, correspondent. Foto: eigen foto
Theo Huijskes, correspondent. Foto: eigen foto Foto:

Een bezigheid met veel voldoening

Een bezigheid met veel voldoening

Met mijn vervroegde pensioen, en dat na circa veertig jaar in gemeentedienst, ben ik op 1 januari 2006 als correspondent aan de slag gegaan voor Groenlose Gids en Elna. Inmiddels na veertien jaar mag ik concluderen dat ik daarmee een uitstekende keuze heb gemaakt. Deze bezigheid geeft mij veel voldoening. En dit heeft te maken met het feit dat het schrijven van artikelen nooit hetzelfde is, dat je daarbij op plaatsen terecht komt, waar je normaliter niet komt, warme contacten legt en onderhoudt met allerlei mensen en dat je daarbij doorlopend je geheugen blijft trainen.

Een terugblik op het afgelopen jaar, bevestigt mij dat je met een simpel redactioneel stuk mensen blij en gelukkig kunt maken. Een voorbeeld daarvan is mijn rubriek 'Vrijwilliger van de maand', die ik zowel voor Groenlose Gids als Elna verzorg. Zonder de overige gekozen vrijwilligers tekort te doen, denk ik terug aan Miranda Sevenich, in de maand maart de uitverkorene in de weekkrant Elna. Een zorgzame en betrokken persoonlijkheid en daarnaast een spontane en gedreven ambassadeur van het zwem- en waterpologebeuren in Lichtenvoorde. Een voldaan gevoel heb ik ook overgehouden aan het interview met Harry Klein Tank uit Groenlo, een maand voor zijn overlijden gemaakt, over zijn boek '50 jaar Thuisfront Grolse missionarissen'.

Voor een bijzondere ervaring zorgde het maken van verhalen met in positief zin bedoelde bijzondere mensen als Joke Harbers, Kitty Gerritsen, Thieu Nikkessen en Jan Riesewijk. Daarnaast de op sportief gebied gemaakte artikelen, waarbij je als correspondent niet alleen het voorprogramma van en de derby RKZVC - Longa '30 zelf mag beschrijven, maar ook in gesprek raakt met bijvoorbeeld sportpresentator Mart Smeets, topscheidsrechter Björn Kuipers, oud-voetballer Sjaak Swart en tafeltennisster Bettine Vriesekoop.

Voor mij voldoende aanleiding om in 2020 op dezelfde voet door te gaan.
Ik wens alle lezers van Groenlose Gids en Elna een gelukkig en gezond nieuwjaar!