Programma ZSOM

Programma ZSOM

LICHTENVOORDE - Iedere jaar rondom de jaarwisseling wordt teruggekeken naar een aantal programma's van de ZSOM Omroep Groenlo, die in 2019 zijn opgenomen. Deze uitzending is op 3 januari in de Antoniushove.

Medisch Centrum Best…
Deze klucht is een knipoog naar dé ziekenhuisserie uit de jaren 90 'Medisch Centrum West'. Deze geweldige voorstelling heeft de ZSOM mogen opnemen op 8 maart in theater De Storm te Winterswijk. Het publiek kon weer onbezorgd lachen en maakte kennis met de strenge hoofdzuster (gespeeld door Marloes van den Heuvel) die zich overal zorgen over maakte, behalve over haar patiënten… Maar gelukkig was er nog de slungelige stagiaire gespeeld door Arijan van Bavel. 'Medisch Centrum Best', een productie van Theater van de Klucht, speelde zich af in het gekste streekziekenhuis van Nederland en zorgde ervoor dat het publiek als herboren de zaal kon verlaten.

Openluchtspel 'Alleen de wind weet…'
Ook in 2019 worden op diverse plaatsen in de Achterhoek en Twente openluchtstukken opgevoerd. De ZSOM maakt dit jaar onder anderen tv-opnames in Borculo, Hummelo, de Haart en Markelo. Op 10,11 en 12 mei werd er een bijzonder toneelstuk opgevoerd bij de molen Hermien te Harreveld. Deze beltkorenmolen viert dit jaar haar 200 jarig jubileum. Om die reden werd het toneelstuk 'Alleen de wind weet… ' opgevoerd door toneelvereniging Hervelo. De spelers kunnen terugkijken op 3 prachtige voorstellingen. Ruim 1200 bezoekers genoten van het boeiende verhaal van Molen Hermien en de bewoners van Harreveld in de afgelopen twee eeuwen.

Bloemencorso Lichtenvoorde 2019
Op 8 september heeft de ZSOM opnames gemaakt van het grootste bloemencorso van de Achterhoek: het bloemencorso Lichtenvoorde, waaraan totaal achttien grote corsowagens deelnamen. De ZSOM maakte opnames niet alleen voor hun eigen tv-programma, maar ook in opdracht van de Stichting Bloemencorso Lichtenvoorde voor een speciaal tv-programma op SBS 6. Een 25 minuten durende impressie werd eind september uitgezonden op deze zender.

Jubileumconcert Rhumtas
Het dameskoor Rhumtas uit Beltrum vierde zijn 60-jarig jubileum met een concert in de rk-kerk op 12 oktober. Tijdens dit concert passeerden talrijke Eurovisie Songfestival-songs de revue. Het publiek kon genieten van een fantastisch jubileumconcert, vandaag het tweede deel
.