OldStars tafeltennis, Litac heeft de pilot

OldStars tafeltennis, Litac heeft de pilot

LICHTENVOORDE - Als één van drie verenigingen is het Lichtenvoordse Litac pilotvereniging voor de lancering van OldStars tafeltennis. OldStars tafeltennis is een initiatief van het Ouderenfonds, de Nederlandse Tafeltennisbond en enkele bedrijven. Een samenwerking met als doel de 'rijpere jeugd' aan het bewegen te houden en de sociale voordelen van het verenigingsleven te laten ervaren. Litac is samen met de tafeltennisverenigingen uit Zoetermeer en Vries (Drenthe) uitverkoren om als pilotvereniging te fungeren. Op woensdag 5 februari vindt de spectaculaire lancering van OldStars tafeltennis plaats bij Litac in de Zandschoppe waarna er iedere woensdagochtend een training plaatsvindt.

Het spel tafeltennis zelf behoeft weinig aanpassing: het is een laagdrempelige sport, die zonder aanpassing tot op hoge leeftijd wordt beoefend. Oldstars tafeltennis behelst echter meer dan alleen 'een potje pingpongen'. Er wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model van beweegstrateeg René Wormhoudt. Bij onder meer OldStars Walking Football wordt dit model al toegepast.

Behalve een gezamenlijke warming-up zijn er aan de spelers aangepaste spelvormen en activiteiten. Ook is er ruimte voor het sociale aspect met een kopje koffie en gezellig gesprek. In de visie van OldStars is tafeltennis het middel om actief en sociaal bezig te zijn, tafeltennis is niet het doel. In principe kan iedereen meedoen, maar OldStars tafeltennis richt zich bovenal op de leeftijdsgroep 60+. Zowel voor ervaren spelers als beginnende spelers biedt OldStars tafeltennis voldoende uitdaging.

Alle trainingen staan onder begeleiding van een trainer die werkt volgens het OldStars principe. Litac kan er trots op zijn dat dit de 'eigen' Lars Wildenborg is. Lars heeft zich na het landskampioenschap met het jeugdteam van Litac steeds verder toegelegd op het geven van op maat gemaakte trainingen voor specifieke doelgroepen. Hierdoor heeft hij ook al meerdere jaren ervaring met het geven van tafeltennistrainingen aan ouderen in onder meer Brabant.

Meer info in de komende weken op de website van Litac en in deze krant.