Dinès Quist, correspondent. Foto: Rosie Betting
Dinès Quist, correspondent. Foto: Rosie Betting Foto:

Wat een bijzonder feestje, op MIVA Las Vegas

Wat een bijzonder feestje, op MIVA Las Vegas

Het is te gek, om als correspondent van Achterhoek Nieuws op verschillende plekken te komen waar gedreven en gepassioneerde mensen hun verhaal vertellen. Eén van de plekken waar ik afgelopen jaar een legertje gepassioneerde mensen trof, was bij MIVA Las Vegas op het Zwarte Cross terrein. MIVA Las Vegas was een speciaal ingerichte accommodatie voor mensen met een handicap. Toen ik het ruime, vrolijk versierde MIVA-terras opliep, viel mij een breed glimlachende man in een rolstoel op. Hij bleek het brein achter het MIVA-hotel. Zo trots als een pauw was hij, dat hij met zijn kompanen het voor elkaar had gebokst, het allereerste mobile MIVA-hotel van Nederland, op de Zwarte Cross te realiseren. Niet alleen voor mindervaliden die zelfredzaam zijn. Nee, juist ook voor MIVA's die intensieve zorg nodig hebben en afhankelijk zijn van een tillift of beademingsapparatuur.
Zijn glimlach bleek besmettelijk want alle 30 vrijwilligers, van verpleegkundigen tot taxichauffeurs, liepen ermee rond. Ik vond het hartverwarmend, te zien hoeveel voldoening deze vrijwilligers haalden uit het helpen van diegenen die dat nodig hebben, om ook het feest mee te kunnen beleven. Toen Henk het terras opgereden werd, begreep ik waarvoor al deze vrijwilligers het deden. Henk zat in een volledig aangepaste rolstoel en was door zijn fysieke beperking nog nooit op de Zwarte Cross geweest. Dankzij MIVA Las Vegas was hij er nu wel. Het grootse geluk dat op zijn gezicht geschreven stond, verraadde hoezeer hij genoot van het evenement. Dat was wat ik zag. Geen hordes dansende en springende feestgangers, maar ultiem geluk op de gezichten van mensen in rolstoelen die MIVA Las Vegas nodig hebben om ook te kunnen genieten van een festival.
Dat het, precies toen ik er was, een uur heeft gehoosd en ik opgesloten zat onder de enorme overkapping van het terras, was voor mij dan ook een zeer aangename bijkomstigheid.