Vlnr: Pater Chermin, onbekend, Anny te Brake, Els Huinink en Feitje Hummelink tijdens de wekelijkse wandeling naar het Mariakapelletje. Foto: archief Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde
Vlnr: Pater Chermin, onbekend, Anny te Brake, Els Huinink en Feitje Hummelink tijdens de wekelijkse wandeling naar het Mariakapelletje. Foto: archief Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde Foto:

Dat is er ene van...

LICHTENVOORDE - Het is al even geleden dat we in deze krant ruimte hadden voor de rubriek 'Is er dat neet ene van...?'. U heeft van ons nog de reacties tegoed op bovenstaande afbeelding die we in de Elna van 28 augustus publiceerden. De Vereniging voor Oudheidkunde Lichtenvoorde kreeg de volgende reacties.

Clementine Wopereis uit Lichtenvoorde meldt: "De pater op de foto is Pater Chermin. Het tweede meisje van links is Anny te Brake van schoenwinkel Te Brake. Daarnaast, derde van links, Els Huinink en uiterst rechts Feitje Hummelink. Deze meisjes woonden in de Broekboomstraat en de Van Heijdenstraat."

Een andere lezer, Hygien Hulshof, al 42 jaar getrouwd met Anny te Brake en wonende in Eindhoven, bevestigde de namen van deze meisjes en wist ook nog te vertellen dat de foto is genomen tijdens de wekelijkse wandeling naar het Mariakapelletje. Plaatsgenoot Anton te Brake herkende zijn zuster op de foto en kon ook de namen van de twee andere meisjes bevestigen.

Het meisje links naast de pater blijft vooralsnog onbekend. Weet u wie zij is? Mail uw reactie naar theowithag@kpnmail.nl.