Afbeelding
Foto:

Fanatiek en gezellig Beach Badminton Toernooi

Op vrijdag 27 december 2019 heeft de Lichtenvoordse Badmintonclub LBC'72 weer haar jaarlijkse Beach Badminton toernooi gehouden in de HamaZandhal te Lichtenvoorde.
Ook dit jaar was er weer een ruime groep deelnemers van ca. 56 personen waarvan de helft LBC leden en de andere helft waren introducees van LBC leden, u begrijpt al, het was een hele gezellige groep en het werd nog veel gezelliger.

In totaal hebben zich 11 teams ingeschreven en dit betekende dat elk team 10 partijen Beach Badminton kon spelen. De speeltijd per partij was ca. 6 minuten en de teams speelden om en om een partij tegen elkaar. (na elke partij een rust van 6 min.)
Er is zeer fanatiek Beach Badminton gespeeld volgens een speelsyteem wat door LBC'72 zelf is uitgedacht. Men speelt op een volleybalveld waarbij het net op badminton hoogte is gehangen en elk team staat met 4 spelers in het veld (2 voor en 2 achter). Op deze manier badminton spelen is geheel iets anders dan wat men normaal in een zaal speelt, maar het geeft zeer veel speelplezier en vaak komische escapades in het veld.
Na anderhalf uur is er gepauzeerd waarbij de deelnemers werden getrakteerd op gratis oliebollen en een gratis consumptie. Uiteindelijk was de laatste wedstrijd om 22.30u gespeeld en kon men beginnen met de prijsuitreiking.
Dit jaar was er een prijs voor de top drie teams en een poedelprijs voor het team wat als laatste is geƫindigd. De eindstand na tien wedstrijden Beach Badminton is als volgt:
1e plaats team Herenplus
2e plaats team Zand op de Pluim
3e plaats team Not fast, Just furious

poedelprijs team Minions

Na de prijsuitreiking is er nog gezellig na-gezeten op het terras in de HamaZandhal, waarbij wij als LBC'72 nu al weten dat wij in 2020 weer een Beach Badminton toernooi willen organiseren.
Wij kunnen dit jaar weer terug kijken op een zeer geslaagd Beach Badminton toernooi van 2019.

Heeft u belangstelling om badminton te komen spelen? Kom dan op woensdagavond naar de Hamalandhal in hal-A en laat u informeren over badminton.