Afbeelding
Foto:

Wederom een geslaagd Indoor Beach Volleybal Toernooi

Op vrijdag 27 december stond net als andere jaren het Indoor Beach Volleybal Toernooi in de Hamalandhal bij velen weer op de agenda. Vele vriendengroepen, families, collega's en sportvrienden hadden elkaar opgetrommeld om aan dit recreatieve toernooi mee te doen. Daardoor werd er ook met een volle inschrijving van maar liefst 18 teams gestreden om de eindwinst!

Dankzij de hulp van vrijwilligers was de zaal binnen no-time omgetoverd tot een waar beachvolleybal paradijs. Rond de klok van 12.00 uur kwamen de eerste teams binnen gedruppeld voor een lekker kopje koffie of thee met wat lekkers als ontvangst. In 3 poules werd er gestreden om de groepswinst, wat een garantie was voor de halve finales waarbij ook de beste nummer 2 aan zou worden toegevoegd.

In wedstrijden van 13 minuten en de Top 2000 op de achtergrond werd er op een sportieve maar ook fanatieke wijze gespeeld. Na 5 poule wedstrijden waren de halve finalisten bekend op één na. Het toeval bestond dat er 2 teams de beste nummer 2 waren geworden. Met exact het aantal punten én doelsaldo moest er een onderlinge wedstrijd tot 15 punten gespeeld worden tussen team De Zjaak & Party Point. Hieruit bleek team Party Point de beste nummer 2 en mochten zij door naar de halve finale.

In deze halve finale bleken team Fluffy Yellow Duck Squad & Niet Aneraakt een maatje te groot voor de anderen. Uiteindelijk kwamen zij in de finale en gingen zij uitmaken wie er met de eindwinst naar huis zou gaan.
In de finale ging het in het begin gelijk op. Met goed verzorgd spel en met het nodige spektakel was het duidelijk dat beide teams voor de volle winst wilden gaan. Naarmate de wedstrijd vorderde liep team Niet Aneraakt flink uit en werden zij ook uiteindelijk de winnaars van het Indoor Beach Volleybal Toernooi 2019! Na de prijsuitreiking en het verdiende applaus voor de winnaars, werd er nog even gezellig na gekletst en een drankje gedronken door de vele teams.