Gedichtenmiddag in De Molenberg

GROENLO - De laatste donderdag van januari gaat traditiegetrouw de Poëzieweek van start met de Gedichtendag. Marga Klompé haakt hierbij aan: donderdag 30 januari is er om 14.30 uur een gedichtenmiddag op locatie De Molenberg te Groenlo, zaal 't Kanon.

Er zullen op die dag in heel Nederland (en ook in Vlaanderen) vele optredens, publicaties, poëzieprijzen, -programma's en -activiteiten plaatsvinden. Mensen. Luistert u graag naar gedichten, schrijft u zelf gedichten of wilt u een gedicht voordragen? De organisatie van de middag in De Molenberg ziet u graag. Mensen die een gedicht willen voordragen kunnen contact opnemen via een e-mail naar huisvandebuurtgroenlo@szmk.nl of door te bellen naar 0544-473307.

De entree is 3,00 euro, dit is incl. koffie of thee.


Lezing Hugo Borst

VARSSEVELD - Hugo Borst: sportjournalist, mediapersoonlijkheid, auteur èn luis in de pels als het om verbeteringen in de zorg gaat. Zondagmiddag 12 januari vertelt hij in Vrijzinnig Centrum De Eendracht in Varsseveld over zijn ervaringen met de zorg. De omstandigheden in het verpleeghuis van zijn moeder zorgden ervoor dat Borst zich met een brief aan staatssecretaris Van Rijn mengde in de discussie over de organisatie van zorginstellingen

In 2015 verscheen de bundel Ma, een verzameling van columns die hij maakte voor het Algemeen Dagblad over het leven van zijn dementerende moeder en zijn persoonlijke rol als haar mantelzorger. In 2017 kwam het vervolg uit, Ach, moedertje. Daarover spreekt hij in Varsseveld, er is gelegenheid om vragen te stellen en een boek te laten signeren. Boekhandel Rutgers is deze middag aanwezig. Aanvang 14.30 uur, zaal open 14.00 uur. Kaarten in voorverkoop: 15 euro (inclusief consumptie). Voorverkoop bij boekhandel Rutgers, Spoorstraat 10, Varsseveld.
Reserveren kan ook online via tickets.ticketfx.nl