Jos Heutinck te midden van het Grolteam dat in 2013 voor de eerste maal in de geschiedenis van de club naar de eerste klas van de KNVB promoveerde. Foto: Theo Huijskes
Jos Heutinck te midden van het Grolteam dat in 2013 voor de eerste maal in de geschiedenis van de club naar de eerste klas van de KNVB promoveerde. Foto: Theo Huijskes Foto:

Jos Heutinck uit Zieuwent terug bij Grol

GROENLO - Volgens de ledenlijst van S.V. Grol is hij nooit weggeweest. Toen hij in 2012 als hoofdtrainer van Grol aan een driejarig dienstverband begon, liet hij zich direct inschrijven als ondersteunend lid. En dat lidmaatschap is door de 58-jarige oefenmeester, geboren en woonachtig in Zieuwent, altijd omarmd gebleven.

Door Theo Huijskes

Dat de verhoudingen over en weer onverminderd goed zijn, wordt tevens bewezen door het feit dat de door de wol geverfde voetbalvakman met ingang van het seizoen 2020-2021 opnieuw zijn intrede doet bij 'de Grol'.

'Laat mij na

al die jaren

als

hoofdtrainer

maar eens in

de luwte

werken'

Dit in de functie van assistent-trainer van Grol 1, alsmede in de rol van hoofd bovenbouw van de jeugdafdeling bij dan de nieuwe fusieclub S.V. Grol.

Wij hebben het hier over Jos Heutinck met inmiddels een staat van dienst van 23 jaar als hoofdtrainer in het amateurvoetbal en dat bij achtereenvolgens RKZVC (4 jaar), Gendringen (4 jaar), Pax (4 jaar), Silvolde (4 jaar), Grol (3 jaar), FC Trias (2 jaar) en Varsseveld (2 jaar). De terugkeer van Heutinck bij Grol wordt in voetbalminded Groenlo alom toegejuicht. De reden daarvan is met name gelegen in het feit dat hij het is geweest, die in het seizoen 2012-2013 de hoofdmacht van Grol voor de eerste maal in de rijke historie van deze club naar de eerste klasse van de KNVB loodste. Bovendien heeft hij ook nog een jaar de technische leiding gehad over de A2 en A3 van Grol. Sedertdien heeft de Zieuwentse voetbaltrainer dan ook het etiket opgeplakt gekregen: 'Heutinck past bij Grol en Grol past bij Heutinck!'

Niet meer op de voorgrond
Desgevraagd deelt Heutinck mee ernaar uit te kijken om in een andere rol bij een grote club als Grol aan de slag te gaan. "Als hoofdtrainer heb ik jaren achtereen op de voorgrond moeten treden. Laat mij na alle in die rol opgedane ervaringen maar eens in de luwte werken." Niet bang dat je de nieuwe hoofdtrainer van Grol (William Krabbenborg) voor de voeten gaat lopen? "Zeer zeker niet. William en ik kennen elkaar al lang en goed. Hij heeft al zoveel ervaring opgedaan dat hij geen mentor meer nodig heeft. De goede klik, die wij met elkaar hebben, zal zich gaan vertalen in het van meet af aan accepteren en respecteren van elkaar.

'Heutinck past

bij Grol en

Grol past bij

Heutinck!'

Het gevolg hiervan is automatisch dat je in het belang van de club, in dit geval S.V. Grol, elkaars kwaliteiten verder gaat versterken en bovenal gaat benutten. Daarom is hij blij met mijn komst en ik met mijn nieuwe rol. Dit laatste zeker bij een club als Grol. Hier voel ik mij helemaal thuis, het voelt aan als een warm bad."

Wat gaat jouw functie ten behoeve van de Groljeugd inhouden? "Zie het als een functie, die het best omschreven kan worden als hoofd van de bovenbouw bij de jeugd. Wij zijn nog in gesprek over de exacte inhoud van de functie. Ik zal mij in ieder geval gaan bezighouden met de jeugd onder 15 en vervolgens naar boven. Een rol waarbij aspecten van het zijn van coördinator, klankbord en mentor een belangrijke rol gaan spelen."