OldStars tafeltennis, meer dan een potje pingpongen

LICHTENVOORDE - Litac is één van de drie verenigingen binnen Nederland waar gestart wordt OldStars tafeltennis. Hierbij wordt tafeltennis gebruikt om de 60-plusser aan het bewegen te houden en de voordelen van het verenigingsleven te laten ervaren. Onervaren spelers zijn hier zeker welkom, maar dit is ook een prachtige kans voor de vele oud-leden van Litac om weer te gaan tafeltennissen.

Voor veel oud-leden kan OldStars tafeltennis de uitgelezen mogelijkheid zijn om weer bij Litac te gaan sporten. Tijdens de wekelijkse training zal er getafeltennist worden maar ook zullen andere bewegingsvormen langskomen die speciaal gericht zijn op de doelgroep en daarnaast is er ruim plaats om samen te lachen en een kop koffie te drinken. De vier kernwaarden van OldStars: Laagdrempelig bewegen, meedoen, ontmoeten en zelfredzaamheid komen naar voren in Oldstars tafeltennis. Er wordt gesport volgens het Athletic Skills Model (ASM). Dit model stimuleert zowel de fysieke, mentale, sociale als cognitieve vaardigheden. In beter begrijpelijke bewoording komt dit erop neer dat de vaardigheid van bewegen verbeterd waardoor met name de aanpassingsvermogen en de balans wordt ontwikkeld. Om dit alles juist uit te voeren staan de trainingen onder leiding van Lars Wildenborg die al vele jaren ervaring heeft op dit gebied.
De trainingen die vanaf 5 februari wekelijks plaatsvinden op woensdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur bestaan uit vier delen: Een gezamenlijke warming-up, beweegoefeningen en -spellen, tafeltennis en een gezellig samenzijn. Samen met de groep en betreffende spelers wordt de exacte invulling bepaald, hierbij wordt uiteraard ook gekeken naar de individuele mogelijkheden van de speler. Zo is OldStars tafeltennis voor iedereen geschikt. Of je nu al jaren ervaring hebt of enkel op de camping getafeltennist hebt.
Wil je meer informatie over OldStars bij Litac? Kijk dan op www.litac.nl of neem contact op met Guus Hulshof op 06-4050 3621.