Bettine Vriesekoop komt het Old Stars tafeltennis bij Litac lanceren. Foto: PR Oldstars
Bettine Vriesekoop komt het Old Stars tafeltennis bij Litac lanceren. Foto: PR Oldstars

Tafeltennis-legende 5 februari in Lichtenvoorde

LICHTENVOORDE - Tweevoudig Europees kampioen Bettine Vriesekoop zet zich sinds enige tijd in om ouderen via haar geliefde sport in beweging te houden. De oud-topspeelster is ambassadeur van OldStars tafeltennis, een programma om de 60-plussers aan het bewegen te houden en de sociale voordelen van een vereniging te laten ervaren. Op woensdagochtend 5 februari lanceert ze OldStars tafeltennis in Lichtenvoorde en ondersteunt ze bij de eerste training.

Vriesekoop: "Tafeltennis is een van de meest geschikte sporten voor ouderen. Op een laagdrempelige manier train je je fijne motoriek, je balans en aanpassingsvermogen. In China spelen ouderen massaal tafeltennis in de parken om gezond te blijven."
Tafeltennis is op zichzelf al een sport waarbij eenieder kan spelen op zijn eigen niveau. Bij OldStars tafeltennis wordt er daarnaast nog extra rekening gehouden met de diversiteit van de groep, de trainingen behelzen namelijk meer dan alleen 'een potje pingpongen'. Er wordt gebruik gemaakt van het Athletic Skills Model. Bij onder meer OldStars walking football wordt dit model al toegepast. Het Athletic Skills Model zorgt ervoor dat de trainingen uit meer bestaan dan alleen tafeltennis: Er zal een gezamenlijke warming-up zijn en aan de speler aangepaste spelvormen en activiteiten. Ook is er ruimte voor het sociale aspect, met een kopje koffie en gezellig gesprek. In de visie van OldStars is tafeltennis niet het doel, maar een middel om actief en sociaal bezig te zijn.
OldStars tafeltennis is voor alle niveaus geschikt: Voor beginnende tafeltennissers zullen de trainingen zo ingericht worden dat er passende uitdaging is, voor oud-leden kan OldStars tafeltennis de uitgelezen mogelijkheid zijn om weer bij Litac te gaan sporten.
De trainingen staan onder leiding van Litacs 'eigen' Lars Wildenborg. Hij is getraind in het OldStars-principe en heeft jarenlang ervaring met het geven van tafeltennistrainingen aan oudere doelgroepen. Lars heeft een achtergrond in de zorg.
Bij de lancering zijn alle geïnteresseerden welkom, aanmelding is wel gewenst. Na deze kick-off wordt OldStars tafeltennis wekelijks op de woensdagmorgen van 9.00 tot 11.00 uur gegeven. Voor meer informatie en aanmelding voor de lancering kan men contact opnemen met Guus Hulshof op 06-40503621 of via oldstars@litac.nl.