Volle maan rond Zieuwent. Foto: Gregory H. Revera/Wikimedia Commons
Volle maan rond Zieuwent. Foto: Gregory H. Revera/Wikimedia Commons Foto:

Kort

Vollemaan-wandeling in Zieuwent

ZIEUWENT - Op vrijdagavond 7 februari is er een door Stichting Fratsen uit Zieuwent georganiseerde Vollemaanwandeling. De wandeling gaat over landweggetjes, kerkenpaden en langs weilanden in de buurt van Zieuwent. Er is een route van 5 en afstand van 11 kilometer uitgezet. Er kan worden ingeschreven van 18.30 uur tot 19.30 uur bij café 't Witte Paard, Dorpsstraat 49 te Zieuwent. De route wordt uitgezet met verlichte ballonnen.


Paaspop Klassiek

ZIEUWENT - 2020 wordt wederom een jaar met klassieke concerten georganiseerd door Paaspop Klassiek in de Werenfriduskerk te Zieuwent. Het eerstvolgende concert is de Matthäus-Passion van J.S. Bach, op Goede Vrijdag. Het geheel staat weer onder leiding van Emile Engel. De voorverkoop is inmiddels gestart. Meer informatie en kaarten via www.paaspopklassiek.nl.


Bingo in Het Blok op herhaling

LICHTENVOORDE - In december werd er in Het Blok in Lichtenvoorde een bingo-avond gehouden. Deze avond was speciaal voor mensen die in deze donkere en koude dagen wel wat extra gezelschap kunnen gebruiken. Onder het genot van een kop koffie of thee met wat lekkers werd er fanatiek gespeeld, ook door de mooie prijzen die te winnen waren. Er werd regelmatig tevergeefs geroepen om een bepaald nummer en er was zelfs een valse bingo - het deed allemaal niets af aan de gezelligheid. Initiatiefnemer Robin van zorginstelling Workmate Company organiseerde deze bingo, omdat hij de vereenzaming in de maatschappij steeds groter ziet worden en hier iets tegen wil doen. Na afloop werd er nog even nagepraat en ook gesproken over een volgende editie. Een datum is dan ook meteen geprikt en wel donderdag 6 februari. Vanaf 19.30 uur is iedereen dan welkom; de bingo start om 20.00 uur. Entree en deelname kost 7,50 euro. Adres: Het Blok, Markt 2, Lichtenvoorde.


Voorstel-lingen Tof Volk verplaatst

VRAGENDER - Wegens omstandigheden kunnen de geplande voorstellingen van toneelvereniging Tof Volk op 30, 31 januari en 1 februari niet plaatsvinden. De voorstellingen worden verplaatst naar 2, 3 en 4 april. Gekochte kaarten blijven geldig voor dezelfde avond (donderdag, vrijdag, zaterdag) of kunnen tpt en met 1 februari worden ingeleverd of geruild, indien andere kaarten beschikbaar zijn. Vanaf 18 maart start de voorverkoop van nog beschikbare kaarten.


Moostocht

BREDEVOORT - Op zondag 16 februari is weer de Moostocht in Bredevoort, met de start bij 't Grachthuys, Kruittorenstraat 1 tussen 11.00 en 13.00 uur. De wandeling voert door de buurtschappen Vragender en 't Klooster. De afstand is 10 km. Na afloop wacht er een bord boerenkool (moos) met worst. Deelnamekosten zijn 6,50 euro per persoon inclusief de boerenkool. Graag vooraf aanmelden. Dat kan tot en met vrijdag 14 februari bij 't Grachthuys, tel. 0543-451214 of rinitekulve@live.nl.