Hornbach vestiging Duiven. Foto: Lex v Lieshout Fotografie
Hornbach vestiging Duiven. Foto: Lex v Lieshout Fotografie Foto:

Hornbach opent nieuwe vestiging Duiven

DUIVEN - Op woensdag 29 januari opent Hornbach zijn nieuwste vestiging in Duiven. De vijftiende in Nederland en de eerste in Gelderland. Om 07.00 uur 's ochtends is de speciale openingshandeling van de vestiging aan de aan de Nieuwgraaf 18 in Duiven. Gevraagd of dat niet een beetje aan de vroege kant is antwoordt vestigingsmanager Peter Vuijk dat dit de normale openingstijd is en dat iedereen meteen daarna naar binnen kan om te zien wat er neergezet is en of er iets van zijn of haar gading bij is.

Door Bert Vinkenborg

Het moet al heel gek zijn of er is altijd wel iets bij. Hornbach heeft als slogan 'Alles van fundament tot conifeer'. Bijzonder aan Hornbach is namelijk dat er altijd een tuinafdeling aan de bouwmarkt vast zit. Hornbach is er niet alleen voor klussers en liefhebbers van tuinieren maar ook voor professionals. Voor de laatste categorie is er een speciale hoek met een adviesbalie die bemand wordt door oude rotten in het vak.

Groot assortiment
Peter Vuijk tijdens de rondgang: "Hornbach heeft een assortiment van 120.000 artikelen waarvan de helft permanent op voorraad is in Duiven."
Het pand is indrukwekkend van buiten en binnen. De sleutel van het 16.500 vierkante meter grote complex werd op 31 oktober 2019 door de bouwondernemer aan Hornbach overhandigd en sindsdien is men druk aan het werk om alles op tijd klaar te krijgen. Opvallend is dat de inrichting en het binnenbrengen van de voorraden door het eigen personeel, 170 man en vrouw sterk, wordt gedaan. Daardoor kennen zij al perfect de weg als het moment van de officiƫle opening is aangebroken.

Drive-in
Behalve uit de bouwmarkt en tuinafdeling bestaat het pand uit een drive-in. Een door Hornbach bedachte service die uniek is in Nederland waar klanten naar binnen kunnen rijden en bestelde goederen afhalen.
Een uniek verkoopargument van Hornbach is de laagste prijsgarantie. Als een klant kan aantonen dat hij bij een ander hetzelfde artikel voor een lagere prijs had kunnen kopen dan wordt het verschil onmiddellijk vergoed. Om die reden werkt Hornbach niet met kortingsacties. "De reden is simpel: 'We zijn altijd de voordeligste' ", aldus Hornbach.

Advies
Een ander sterk verkoopargument is advies. Klanten, zowel klussers als professionals kunnen ter plaatse advies krijgen. Bij de professional balie gebeurt dat door mensen die een achtergrond in het vak hebben. Bij de toepassing van gekochte materialen kan de koper ook thuis ondersteuning krijgen door bemiddeling van Hornbach. Een vakkundig bedrijf wordt dan ingeschakeld om de helpende hand te bieden.

Ook via het web
Op de vraag of kopen via internet concurrentie is voor Hornbach vertelt Peter Vuijk dat Hornbach ook op internet actief is en dat artikelen die op die manier besteld worden bij de vestiging kunnen worden afgehaald maar desgewenst ook worden thuisbezorgd. Advies blijft een belangrijk argument.
Bijzonder bij Hornbach is nog de lijstenmakerij waar lijsten in diverse designs en afmetingen te krijgen zijn. De lijsten kunnen ter plekke naar wens van de klant op maat worden gemaakt.
Vanaf de opening tot en met het weekend zijn er demonstraties en workshops, ook voor kinderen, bij Hornbach.

Gedegen advies hoort bij de service van Hornbach, ook op het gebied van keukens en badkamers. Foto: PR