Verrassende overwinning RKZVC op titelkandidaat

MALDEN/ZIEUWENT - RKZVC speelde vorige week (Unitas) en afgelopen weekend tegen twee titelkandidaten, maar er was een wereld van verschil in beleving. Vorige week leek het allemaal nogal apathisch, dit keer werd er geknokt. En gewonnen, met 1-3, van Juliana uit Malden.

In de zevende minuut onderschepte Jouke Knippenborg de Maldense opbouw en stuurde direct Sjors Storkhorst in de diepte weg, die vervolgens beheerst met een lage schuiver de 0-1 aantekende. Na een knappe vrije trap van Mart Schutten (ternauwernood gered tot corner) kreeg Juliana twee goede kansen: de eerste door Tim geblokt met de benen, de tweede net naast. Na een vrije trap in de 25ste minuut buiten het zestienmetergebied van RKZVC volgde een razendsnelle counter. Joey Belterman stuurde Sjors weg vanaf eigen helft waarna hij - na de sprint tot in de zestienmeter - wederom beheerst met een schuiver de 0-2 op het bord zette.
Binnen twee minuten na rust had Jens Schutten tot tweemaal toe de kans om de wedstrijd op slot te gooien. Het eerste schot was te gemakkelijk, het tweede ging een halve meter naast. In de 53ste minuut kwam Juliana toch dichterbij door een gemakkelijk gegeven penalty en was Tim Penterman kansloos op de goed genomen strafschop door Jeroen Meijers: 1-2. In de 63ste minuut viel de definitieve beslissing. Jouke Knippenborg onderschepte de opbouw, speelde door naar Joey Belterman die Sjors Storkhorst de diepte in stuurde. Met een beheerste schuiver voltooide Sjors zijn hattrick voor 1-3.
De wedstrijd was niet alleen spectaculair door het spel maar ook door de arbiter, zeker in het laatste kwartier. Buiten de nodige gele kaarten moesten bij Juliana twee spelers met rood van het veld en bij RKZVC kreeg Mart Schutten tweemaal geel (dus ook rood) zodat de wedstrijd eindigde met negen tegen tien. Daardoor was het laatste kwartier rommelig en ging het als de spreekwoordelijke kaars uit. Een prima wedstrijd van Zieuwentse kant. Bij verlies had RKZVC maar drie punten boven de nacompetitiestreep gestaan, nu is het verschil zes punten en draait RKZVC bovenin de middenmoot mee. Op 2 februari speelt RKZVC thuis om 14.00 uur tegen Moerse Boys