Spannende derby voor het 2e herenteam van HV Erix in Winterswijk

Afgelopen zondagavond stond de derby tegen het 2e herenteam van HCW uit en in Winterswijk op de planning. Voor de wedstrijd gaf coach Tom Heutinck de heren van Erix een inspirerende peptalk om ervoor te zorgen dat iedereen volledig gemotiveerd van start zou gaan. Bekend was namelijk al dat Erix deze avond een goede kans zou maken op de overwinning.

De wedstrijd begon en de eerste aanvallen waren direct in het voordeel van Erix, waardoor er een mooie voorsprong op het scorebord was te zien. Echter in het verloop van de eerste helft begon ook HCW beter in de wedstrijd te komen waardoor het redelijk gelijk op ging. Zo nu en dan maakte de Erix-verdediging een slordige indruk en HCW wist daar goed gebruik van te maken om zo ook de nodige doelpunten mee te pakken. Ook in aanvallend opzicht werd er soms dom balverlies geleden, waardoor HCW in de break-out wat doelpuntjes cadeau kreeg. Gelukkig stond keeper Thimo Dusseldorp aardig zijn mannetje en bleef de schade beperkt. Met een kleine voorsprong gingen de heren van HV Erix de rust in.

Tijdens de rust werd er vooral gehamerd op het gebrek aan beleving in de aanval, want de voorsprong had een stuk groter kunnen en moeten zijn. Met als doel om de overwinning over de streep te trekken begon Erix vol goede moed aan de tweede helft. De verdediging stond een stuk beter en dit resulteerde dan ook in minder tegendoelpunten. Ook aanvallend wist vrijwel iedere speler zijn doelpunten mee te pakken. Zo had ook jeugdspeler Kane Klein Goldewijk met 3 doelpunten een mooi aandeel in het eindresultaat. Maar ook HCW was een stukje scherper in de tweede helft en de heren van Erix hadden vaak moeite om het net te vinden. Uiteindelijk stond er een uitslag van 17-17 op het scorebord.
HV Erix heeft zichzelf misschien een beetje te kort gedaan, maar mag natuurlijk tevreden zijn met het behaalde punt na deze enerverende wedstrijd.

Met 4 ongeslagen wedstrijden op rij hoopt het 2e herenteam van Erix deze reeks een goed vervolg te geven op zondag 9 februari a.s. Dan staat namelijk de wedstrijd in Wijchen op het programma tegen de Flyers HS2.

De heren senioren trainen overigens elke dinsdagavond van 21.00-22.00u in de Hamalandhal. Men is van harte welkom om eens mee te doen met een aantal proeftrainingen en de sfeer te komen proeven bij onze gezellige club!