Leo Fijen komt naar de Johanneshof in Lichtenvoorde. Foto: PR
Leo Fijen komt naar de Johanneshof in Lichtenvoorde. Foto: PR

Leo Fijen over de toekomst van de kerk

LICHTENVOORDE - Journalist en programmamaker Leo Fijen komt naar de Johanneshof in Lichtenvoorde voor een lezing met als thema: de toekomst van de kerk.

In de media verschijnen regelmatig berichten over de zorgen in vele traditionele kerken, met name door kerkverlating, zowel in de rooms-katholieke als in de protestantse kerken. Juist in een tijd dat kerkgebouwen sluiten en veel kerken moeten bezuinigen en afslanken, ziet tv-presentator Leo Fijen wel degelijk kansen voor de lokale kerk. Hij heeft er een boek over geschreven in een briefwisseling met de monnik Anselm GrĂ¼n: Toekomst zien in de kerk.
Aan de hand van het boek en zijn eigen ervaringen met en in kerken zal hij een aantal aandachtspunten ter sprake brengen. Waar ziet hij mogelijkheden? Waar ziet hij toekomst? Durven wij het aan om vertrouwen te hebben? Zomaar een aantal vragen die misschien kunnen helpen om richting te vinden. Het is een lezing over de toekomst van de kerk in Lichtenvoorde en de kerk overal.
Leo Fijen is eindredacteur en presentator van het programma Kruispunt van de RKK en daarmee van het best bekeken religieuze televisieprogramma van Nederland. Bij een vorige avond in de Johanneshof toonde Leo Fijen zich een begenadigd spreker, die de kunst verstaat mensen niet alleen te boeien maar ook in het hart te raken. Daarom heeft de Protestantse Gemeente Lichtenvoorde (Johanneskerk) niet geaarzeld hem nogmaals uit te nodigen.

Fijen komt op donderdag 6 februari naar de Johanneshof, Rentenierstraat 9 te Lichtenvoorde. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. De toegang is gratis.


info: sjors.tamminga@kpnmail.nl