HMC'17 gaat onderuit bij Keijenburgse Boys

HARREVELD/MARIËNVELDE - Na de zege van vorige week op Basteom stonden de mannen van HMC'17 1 vandaag weer paraat om aan te treden tegen Keijenburgse Boys. Onder niet al te beste omstandigheden werd deze wedstrijd gespeeld op sportvereniging 'Keijenburgse Boys'. Een regenachtig weekend met veel wind zorgde voor een erg nat en nauwelijks bespeelbaar veld.

De eerste helft speelde zich voornamelijk af op de helft van Keijenburgse Boys. HMC '17 kreeg de kans om de bal rond te laten gaan en dit goede spel leverde enkele kansen op. Zo kregen de spelers van HMC '17 een aantal goede mogelijkheden om de score te openen. Echter vergat HMC '17 zichzelf te belonen door deze kansen niet te benutten. Na een afgeslagen hoekschop stond Davey Wopereis klaar om een schot richting de kruising te produceren, echter wist de keeper van Keijenburgse Boys deze inzet te pareren. Net voor het rustsignaal lukte het HMC '17 alsnog de score te openen. Door een goede actie aan de linkerkant van Tim Leemreize, die daarbij zijn man voorbij speelde, en een op maat gemeten voorzet wist af te leveren bij Niek ten Have. Op zijn beurt knikte hij deze bal met overtuiging binnen en opende de score (0-1).

Van het goede en gecontroleerde spel dat HMC'17 in de eerste helft liet zien bleef in de tweede niets meer van over. Na een kwartier spelen in de tweede helft kreeg Keijenburgse Boys een penalty toegekend, nadat de bal de arm van Jordy Berentsen raakte. Deze strafschop wordt benut en dit zorgde voor een gelijke stand van 1-1. Na deze benutte strafschop was HMC '17 de draad even helemaal kwijt. Keijenburgse Boys rook bloed en leverde strijd, er ontstond een wedstrijd waarin veel duels werden uitgevochten en de arbiter meermaals moest optreden. In de slotfase van de wedstrijd wist Keijenburgse Boys een gelijkspel toch nog om te buigen in een overwinning. Een goede voorzet van de linkerkant werd met overtuiging binnengekopt. Deze late treffer zorgde voor de eindstand van 2-1, en daarmee een pijnlijke nederlaag voor HMC'17.

Volgende week volgt de uitwedstrijd tegen AD'69 1. Een zeer belangrijke pot om de strijd in de tweede periode.