De oude Calixtus-kerk in sfeervolle aankleding. Foto: PR District East Events
De oude Calixtus-kerk in sfeervolle aankleding. Foto: PR District East Events Foto:

'Knapp'n in de Karke' en 'Magic Carnaval'

GROENLO - De Oude Calixtuskerk kan inmiddels tot een van de uniekste feestlocaties van Oost Gelre gerekend worden. Het is de thuisbasis van de evenementen van District East Events, dat met het speciaalbierfestival Hopdonder, Oktoberfest, Slag om Grolle, Magic en Carnaval inmiddels een fraai cv heeft opgebouwd. In dat rijtje horen zeer zeker ook 'Magic Carnaval' en Knapp'n in de Karke thuis.Organiseren en feestjes bouwen zit Bourgondiër Niek Lansink van het evenementenbureau in het bloed.

"We willen graag mooie evenementen organiseren en carnaval is het mooiste feest van het jaar," aldus Lansink. Drie dagen feest in de Oude Calixtuskerk op de Markt, verdeeld over twee evenementen. De kerk wordt carnavalesk uitgedost met carnavalspoppen, skippyballen, ballonnen, inclusief een groot podium voor DJ's en optredende acts.

Hakkietakkie-freestyle
Op zaterdag 22 februari Magic Carnaval met freestyle/hardstyle tracks voor de feestgangers (18+) met een bredere muzieksmaak dan alleen carnavalskrakers. Tijdens deze Magic 'special edition' zullen de bekende carnavals-nummers een metamorfose ondergaan tot hardstyle kneiters. De line-up: Bass Chaserz, Jason Payne, Frantic Freak, Imperatroz, Envine, 2Faced, Magic DJ Team, Art Frequency & Starfall, Shatter & Secateur, Triplex showcase en Mc Barricade. Zaterdagmiddag gaat de Oude Calixtus en hiermee de Grolse carnaval pre-party om 14.00 uur los, tot 01.00 uur. Kaarten voor zaterdag kosten € 14,95, exclusief servicekosten via www.magic-festival.nl.

Knapp'n in de karke
Na de doldwaze bonte carnavalsoptocht op zondag 23 februari kunnen de echte feestgangers aansluitend terecht in de Oude Calixtuskerk waar zondag en dweilmaandag uitbundig gefeest kan worden onder het motto 'Knapp'n in de Karke'. Zondag van 15.00 tot 01.00 uur, maandag van 13.00 tot 01.00 uur. Tussendoor even weg gaan om een hapje te eten, niet nodig. Kanonskogels (reuze gehaktballen) en het assortiment van de snackbar zijn binnen verkrijgbaar. Gastheren en smaakmakers zijn op zondag Roel Krabben, Coming Fout (60',70',80',90' en 00's carnavals en party muziek) en de Pim Pam Pompen carnavalsshow. Maandagmiddag draait Feest-DJ Jeroen op verzoek (carnavals)platen. 's Avonds de gloednieuwe feestact De Drie Musketiers. Feest voor jong en oud. Er zijn ook zitplaatsen. In de Oude Calixtuskerk geldt de gezamenlijke carnavalsmunt, die in vele Grolse horecazaken gekocht en ingewisseld kan worden. De entree is zondag en maandag gratis.