Dieuwke Pillen, Clustermanager Facilitair bij Careaz, op het 10.000m² perceel waar zal worden gebouwd. Foto: PR Careaz
Dieuwke Pillen, Clustermanager Facilitair bij Careaz, op het 10.000m² perceel waar zal worden gebouwd. Foto: PR Careaz Foto: PR Careaz

Bouw tijdelijke huisvesting voor Careaz Antoniushove gestart

LICHTENVOORDE - Eind 2018 werd bekend gemaakt dat het woonzorgcentrum Careaz Antoniushove in het centrum van Lichtenvoorde plaats zal maken voor een geheel nieuw complex dat wordt gebouwd op dezelfde locatie. Tijdens de periode van sloop- en nieuwbouw gaan de bewoners van Careaz Antoniushove wonen in een tijdelijk onderkomen aan de Kievitstraat 75 in de wijk Flierbeek in Lichtenvoorde. Inmiddels zijn de voorbereidende werkzaamheden gestart.

Begin februari 2020 zijn de bouwstroom en bouwwateraansluiting aangelegd. Medio februari starten de grondwerkzaamheden, worden de bouwwegen aangelegd en bouwhekken neergezet. De fundering wordt uitgegraven, de funderingspoeren geplaatst en de bouwketen voor de aannemer worden op het terrein geplaatst. In de eerste helft van maart start de opbouw van het gebouw. Als alles volgens planning verloopt, is medio juli de bouw en het straatwerk om het gebouw gereed. Na de vakantieperiode volgt de stoffering en inrichting. Careaz verwacht dat bewoners en medewerkers in september 2020 het complex in gebruik kunnen nemen.