Bisschop Gerard de Korte komt op donderdag 19 maart naar de Johanneshof. Foto: PR
Bisschop Gerard de Korte komt op donderdag 19 maart naar de Johanneshof. Foto: PR Foto: PR

Bisschop De Korte bij Johanneshof

LICHTENVOORDE - Met als thema 'Zorg om onze wereld' houdt bisschop Gerard de Korte op donderdag 19 maart een lezing in de Johanneshof in Lichtenvoorde. De aanvang is 19.30 uur en de toegang is gratis.

In de encycliek Laudato Si van paus Franciscus (een officieel schrijven, vertaling: 'Gezegend zijt Gij') gaat het over duurzaamheid en rechtvaardigheid. Het is een protest tegen wat de paus noemt 'een cultuur van verspilling'. De aarde is een gave van God, die gekoesterd en beschermd moet worden. Bisschop Gerard de Korte, van het bisdom Den Bosch, is een warm pleitbezorger voor een verantwoorde omgang met onze kwetsbare wereld. Het is een oproep voor gelovigen en niet-gelovigen, omdat het ons allemaal betreft. Het woord van de paus vormt ook een oproep aan 'alle mensen van goede wil' om nu werkelijk werk te maken van het behoud van onze aarde.

De organisatie is erg blij dat bisschop De Korte de Johanneshof wil bezoeken om hier over te vertellen. Geïnteresseerd? U bent van harte welkom! De avond duurt tot 21.30 uur. Meer info via Sjors Tamminga, telefoon 0544 - 37 27 52 of per mail: sjors.tamminga@kpnmail.nl.