Gratis cursus Slim Opvoeden voor ouders van hoogbegaafde kinderen

REGIO - Om ouders van hoogbegaafde kinderen te ondersteunen en het opvoeden net wat makkelijker te maken, biedt het Preventie Platform Jeugd de cursus 'Slim opvoeden'. De cursus, die start op 20 maart, bestaat uit drie avondbijeenkomsten waarin aandacht wordt besteed aan verschillende aspecten van het opvoeden van een hoogbegaafd kind, zowel thuis als op school.

Tijdens de bijeenkomsten bespreken de deelnemende ouders onderling hun opvoedvragen en helpen elkaar een oplossing te vinden voor alledaagse situaties. Een van de deelnemers: "Ik vond het prettig om te ervaren dat ik niet de enige ouder ben die zich onzeker voelt over de opvoeding van een hoogbegaafd kind. Samen met de handige tips van de begeleiders en andere ouders hebben ik en mijn partner handvaten gekregen beter met de begaafdheid van ons kind om te gaan."

Cursusinhoud
Er zijn drie avondbijeenkomsten onder begeleiding van Karin Elburg, specialist hoogbegaafdheid en Ria Groen, klinisch psycholoog/psychotherapeut. Een cursusavond duurt twee uur. Er worden verschillende onderwerpen behandeld. Bijvoorbeeld: hoe begeleid ik een kind dat regelmatig moeite heeft met zichzelf en gemakkelijk overhoop ligt met anderen in zijn of haar omgeving? En: wat kan ik doen als mijn kind zich niet prettig voelt op school, het huiswerk niet maakt, de lesstof saai vindt, zich een buitenbeentje voelt en geen hulp accepteert?
De uiteindelijke samenstelling van het programma komt tot stand op basis van de wensen van de deelnemers en de vragen die zij hebben.

Start 20 maart
Ouders van kinderen in de leeftijd van 4 tot 12 jaar die in de gemeente Aalten, Berkelland, Oost Gelre of Winterswijk wonen, kunnen gratis deelnemen aan Slim Opvoeden. Deelname door beide ouders is gewenst. De eerstvolgende cursus start vrijdag 20 maart (20.00 tot 22.00 uur) bij De Mattelier, Mattelierstraat 9 in Groenlo. De opvolgende bijeenkomsten zijn op 3 en 17 april.
Er kunnen 30 ouders deelnemen, aanmelden via www.preventieplatformjeugd.nl/slim-opvoeden.

Over het Preventie Platform Jeugd
Het Preventie Platform Jeugd is een samenwerking tussen de gemeenten Aalten, Berkelland, Oost Gelre en Winterswijk en verschillende (zorg)organisaties. Zij zetten zich in voor het gezond en veilig opgroeien van kinderen en jongeren t/m 23 jaar. Het Platform organiseert allerlei bijeenkomsten voor ouders, opvoeders en professionals in de Oost-Achterhoek.