Open huis bij peuteropvang De Buitenkans

LICHTENVOORDE - Dinsdag 10, donderdag 12 en vrijdag 13 maart tussen 10.00 en 11.30 uur is er voor ouders van baby's en peuters de gelegenheid om een kijkje te komen nemen op Peuteropvang De Buitenkans.

Bij Peuteropvang de Buitenkans gaat het om spelen, ontdekken en leren. De eerste stapjes zijn voor je peuter het begin van een ontdekkingsreis. Peuters willen van alles onderzoeken en uitproberen. Ze maken bij De Buitenkans vrienden en vriendinnen en leren veel van elkaar. Waaghalzen, grapjassen, hartendiefjes en hoogvliegers, allemaal hebben ze de ruimte nodig om in hun eigen tempo, op hun eigen manier te groeien. In een omgeving die helemaal op hen is afgestemd: tafels en stoelen op peuterhoogte en kasten waarin ze zelf kunnen uitzoeken wat ze willen gaan doen. Zo wint je peuter snel aan zelfstandigheid. En dat geeft zelfvertrouwen. Spelenderwijs vormt de peuteropvang een mooie voorbereiding op de basisschool. "Peuters ontdekken de wereld, maken vrienden, leren spelen en delen op de peuteropvang De Buitenkans van Humankind", aldus locatiemanager Leni Limbeek

Veilig en vertrouwd
De peuters komen minimaal twee dagdelen per week naar de peuteropvang. Peuteropvang De Buitenkans werkt met een min of meer vaste dagindeling, waarbij er tijd is voor spelen, eten en drinken, en samen een liedje zingen of voorlezen. Zo'n vaste dagindeling is herkenbaar voor kinderen en geeft hen een gevoel van veiligheid. Net als de bekende gezichten van de leidsters op de groep. Natuurlijk is er voldoende ruimte voor de kinderen om zelf te kiezen wat ze willen doen.

De Buitenkans is gevestigd in kinderdagverblijf De Banjers aan de Hof van Flierbeek 49.