De opkomst van de BC-leden vóór, tijdens en na de wedstrijd was enorm groot. Foto: Theo Huijskes
De opkomst van de BC-leden vóór, tijdens en na de wedstrijd was enorm groot. Foto: Theo Huijskes Foto:

Businessclub van Longa '30 zorgt voor een warm onthaal

Binnenkort wordt het 200ste lid welkom geheten

Door Theo Huijskes

LICHTENVOORDE - De wedstrijd tegen RKZVC werd dan wel verloren, de gevolgen daarvan waren op geen enkele wijze te merken bij een door de business club van Longa '30 aan haar leden en aan de leden van de business club van RKZVC aangeboden gezellig samenzijn. In een daarvoor speciaal ingerichte partytent vond zowel vóór als in de pauze van, alsmede na de gemeentelijke voetbalderby een gezellige bijeenkomst plaats, waarbij alle gelegenheid werd geboden om contacten te leggen, na te praten en te netwerken.

Het waren met name de beide kopstukken Eef Steentjes en Max Wekking van de Longa '30-zakenvrienden, die hierin het voortouw namen. Zo was het voorzitter Steentjes, die tijdens een humorvol welkomstwoord, niet alleen tegenstander RKZVC op de plaatst zette, maar tegelijkertijd ook aandacht besteedde aan enkele serieuze zaken. Zo werd vermeld dat Seesing Personeel binnenkort tien jaar achtereen hoofdsponsor is van de Lichtenvoordse voetbalclub. Ook liet de BC-woordvoerder met gepaste trots weten dat men binnenkort het 200ste lid gaat verwelkomen. "Een mijlpaal waaraan wij gepaste aandacht gaan besteden. Dit zeker gelet op het feit dat deze club bij de vorige bijeenkomst 164 leden telde."

Wie wordt de nieuwe voorzitter van RKZVC?
Steentjes heette de beide aanwezige wethouders Jos Hoenderboom en Bart Porskamp van de gemeente Oost Gelre speciaal welkom. Hoenderboom als hondstrouwe supporter van RKZVC en Porskamp vanwege zijn kledingkeuze -blauwe trui en witte blouse-, daarmee zijn liefde voor de voetbalvereniging uit het naburige Groenlo niet onopgemerkt latende. Om daar vervolgens aan toe te voegen dat hij zich zorgen maakt over RKZVC. "Ik vrees dat na de zeven vette jaren, de zeven magere jaren daadwerkelijk op komst zijn. Wat wil je namelijk wanneer de spelers Waldo en Wouter afscheid nemen, de trainer verkast naar een andere club en de voorzitter er een punt achter zet. Wie moet in vredesnaam de nieuwe preses van deze dorpsclub worden? Het zal een niet te onderschatten klus worden om na het tijdperk Jan en Johnny Cuppers een opvolger te vinden. Is Joris Wassink, thans BC-voorzitter, een optie? Of moeten wij gaan denken aan één van de drie 'Jossen'. Bakker Jos Knippenborg geniet inmiddels al van de VUT, Jos Hoenderboom kan het niet combineren met de functie van wethouder en Jos Heutinck gaat in het nieuwe voetbalseizoen naar Grol om daar de ballen op te pompen. Al met al derhalve een situatie om je grote zorgen over te maken."

Familie met echte clubliefde
Dat de gehele familie Wekking een belangrijke rol speelt rond en tijdens het voetbalfestijn, mag best eens vermeld worden. Gezinshoofd Max is als commercieel en communicatief bestuurslid van de BC van Longa '30 altijd en overal nadrukkelijk aanwezig. Echtgenote Ingrid is als hostess een verrijking voor de BC en is daarnaast als koffiedame in de bestuurskamer van Longa '30 niet meer weg te denken. Dat uw verslaggever een en ander in het bijzonder ervoer van deze in Groenlo geboren gastvrouw, laat zich gemakkelijk raden. Bovendien is zoon Willem naast trainer onder andere bestuurslid van de Supportersclub van Longa '30 en is dochter Anna bij iedere thuiswedstrijd van Longa '30 1 omroepster. Jammer voor deze familie dat Longa '30 verloor. Dit ondanks dat de voorspellingen vooraf er niet om logen. Van de zijde van RKZVC: Johnny Cuppers: 0-3, Joris Wassink: 1-3 en Jos Hoenderboon: 1-2 en van de zijde van Longa '30: Marcel Eekelder: 1-1; Igor Krabben: 3-1 en Eef Steentjes 1-2.