Afbeelding
Foto:

Leer Turkse gerechten bereiden in de Schoppe

LICHTENVOORDE - Altijd al eens kennis willen maken met de Turkse keuken? Onder deskundige leiding zelf gerechten leren bereiden als köfte, lahmachun en baklava? Geef je dan nu op voor de workshop 'Turkse gerechten', georganiseerd door wijkvereniging 't Hooiland in samenwerking met buurtbewoonster Nurcan Akinci-Bozkurt. De workshop vindt bij voldoende deelnemers plaats op zaterdag 4 april om 14.00 uur in De Schoppe en inschrijven kan tot zaterdag 21 maart.

De multiculturele proeverij die in september tijdens de Hooilanddagen werd gehouden, was een enorm succes. Ook Nurcan's stand met allerlei hapjes uit Turkije vond gretig aftrek. Dat vroeg om een vervolg en deze workshop is hiervan het resultaat. Iedereen uit Lichtenvoorde kan zich inschrijven voor deze workshop maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en gaan op volgorde van aanmelden. Bij grote belangstelling kunnen er meerdere kooksessies georganiseerd worden. De kosten bedragen 7,50 euro voor niet-leden, leden van de wijkvereniging betalen 5 euro. Inschrijven tot 21 maart via mail info@hethooiland.nl of telefonisch op 374 429.

De Schoppe vaker open voor publiek
Vanaf 1 maart is De Schoppe wat vaker open voor het publiek. Zo kan iedereen op de dinsdagavond tussen 19.00 uur tot 23.00 uur onder het genot van een kopje koffie een kaartje leggen, een hobbyclubje beginnen, vergaderen of gewoon gezellig wat bijkletsen. Er is veel mogelijk in de Schoppe. Verder staat voor iedereen elke maandagmorgen vanaf 10.00 uur de koffie klaar. Wijkgebouw De Schoppe, Johannes Vermeerstraat 50 in Lichtenvoorde.