Corona-informatie via snelknop op de gemeentesite

OOST GELRE - De gemeente Oost Gelre heeft op haar internetpagina een speciale snelknop geplaatst. Via deze button kunnen mensen eenvoudig en snel alle relevante informatie vinden over het coronavirus op de website van het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu).

“Zoals alle gemeenten bereidt ook onze gemeente zich voor op de mogelijkheid dat het virus zich verder verspreidt. Informatieverstrekking naar onze inwoners is daarom erg belangrijk”, zo schrijft het college aan de raad. “Door ervoor te zorgen dat inwoners altijd over de meest actuele informatie kunnen beschikken, hopen wij de kans op verdere verspreiding zo klein mogelijk te houden. Ook via de gemeentepagina in de Elna en de Groenlose Gids zullen wij onze inwoners wijzen op het RIVM.”

Uitvoering van bestrijding ligt bij GGD
Het college wijst erop dat de GGD’en en Veiligheidsregio’s een belangrijke rol spelen bij de informatieverstrekking en bij het voorkomen en bestrijden van een eventuele verdere uitbraak van het virus in Nederland. “Landelijk is afgesproken hoe de bestuurlijke verantwoordelijkheden en bevoegdheden bij de bestrijding van het coronavirus zijn verdeeld. De voorzitter van de Veiligheidsregio draagt zorg voor de bestrijding van het virus. Het bestuur van de Veiligheidsregio draagt zorg voor de voorbereiding van de bestrijding. De minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geeft leiding aan de bestrijding. De uitvoering van de bestrijding is ten slotte opgedragen aan de GGD”, zo staat in de memo.