Open tuindagen bij Groencentrum Wenninkhof

MEDDO - Groencentrum Wenninkhof, Ten Dolle Tuinmachines en Overkamp bouwmaterialen houden op zaterdag 21 maart en zondag 22 maart hun jaarlijkse open tuindagen. Dit jaar in een compleet vernieuwd Groencentrum van Wenninkhof. Diverse hobbyisten laten hun eigen gemaakte producten zien en verkopen deze. Zo is er honing te verkrijgen, maar ook houtstammen gezaagd in figuren en vormen. De nieuwste soorten verharding als ook de nieuwste tuinmachines worden gedemonstreerd.

Wegens brand in het Groencentrum van Wenninkhof afgelopen december is het Groencentrum compleet vernieuwd en qua plantensoorten uitgebreid. Ook biedt het Groencentrum nu boeketten, bloem arrangementen en bloemabonnementen aan.
Op zaterdag 21 maart is er een DCM vertegenwoordiger aanwezig om grond te testen, dus ook met specifieke vragen kan men terecht. De hoveniers van Wenninkhof zijn aanwezig op beide dagen om meegebrachte grond en of vijverwater te testen en tuinvragen te beantwoorden. Er worden op het gebied van wateropvang en sproeisystemen de nieuwste snufjes getoond. Vanaf 1 februari 2020 is Wenninkhof ook officieel partner van NL Greenlabel. "We vinden het belangrijk dat tuinen 'levend' worden ingericht volgens het handboek de 'Levende Tuin', waarbij onder andere biodiversiteit, hergebruik hemelwater en hoe om te gaan met afval, centraal staan", aldus een woordvoerder van Wenninkhof. Vragen en of hulp nodig bij het (her)inrichten van borders? Ook daarvoor zijn belangstellenden in het Groencentrum aan het goede adres.
Ten Dolle Tuinmachines laat op het gebied van tuinmachines de nieuwste accu machines zien van het merk Ego. Ook kunnen machines van dat merk uitgeprobeerd worden. Zo kunnen bezoekers een goed indruk krijgen van de kracht van de machines.
BPG Overkamp bouwmaterialen laat op het gebied van bestrating en tuinhout diverse materialen zien. Alles om van de tuin een paradijs te maken is te vinden op 21 en 22 maart tijdens de Open Tuindagen. De Open Tuindagen zijn op zaterdag 21 maart van 10 tot 16 uur en zondag 22 maart van 11 tot 16 uur.