Vera Greutink. Foto: Vera/Remco Greutink, Tuin smakelijk!
Vera Greutink. Foto: Vera/Remco Greutink, Tuin smakelijk! Vera/Remco Greutink Tuin smakelijk!

Vera Greutinck vertelt over de mooie moestuin

WINTERSWIJK/OOST GELRE - Het is inmiddels alweer maart en de tuinliefhebbers beginnen plannen te maken voor het komende tuinseizoen. Zowel voor de siertuin als de moestuin zijn er liefhebbers, maar ook de combinatie komt veel voor. Dat het een het ander niet uitsluit komt Vera Greutinck op 17 maart bij Groei & Bloei afdeling Oost Gelre-Winterswijk uitleggen.

"Mooi en nuttig hoeven elkaar niet te bijten. Op deze avond vertel ik hoe je een tuin kunt creƫren die leuk is om naar te kijken, maar waar je ook volop uit kunt oogsten. Het ontwerp van een eetbare tuin kan strak zijn met geometrische bedden of romantisch met een kronkelend pad. Ik laat de aanwezigen inspirerende voorbeelden zien en bespreek de meest decoratieve groentes en fruitsoorten. Ook leg ik uit hoe men de moestuin zo kan plannen dat hij er niet alleen in de zomer mooi uitziet en welke technieken je kunt toepassen om te voorkomen dat er na het oogsten gaten in je ontwerp vallen".

Vera Greutinck is moestuinier, groenschrijver (onder andere voor De Tuin op Tafel, Groei & Bloei, Buitenleven en Tuinseizoen) en ontwerper van eetbare tuinen. Deze informatieve lezing wordt gehouden bij HCR 't Zwaantje, Zieuwentseweg 1 in Lichtenvoorde. De avond start om 20.00 uur. Leden van Groei & Bloei kunnen gratis naar binnen, niet-leden betalen 3,50 euro.