De cast van De erfenis van tante Bella kan terugkijken op een geslaagde voorstelling. Foto: PR Toneelvereniging Partoli
De cast van De erfenis van tante Bella kan terugkijken op een geslaagde voorstelling. Foto: PR Toneelvereniging Partoli PR Toneelvereniging Partoli

Erfenis van tante Bella goed voor vele lachsalvo's

LIEVELDE - Afgelopen weekend stond toneelvereniging Partoli weer op de planken. Deze keer speelden zij de klucht 'De erfenis van tante Bella'. De regie was in handen van Henriette Klein Gunnewiek.

Het stuk speelde zich af in een ietwat verpauperde beautysalon. De broers Albert en Berend meenden dat zij als enige erfgenamen de salon zouden erven. Met frisse tegenzin wilden zij beginnen aan het opknappen van de verouderde beautysalon, zodat zij deze daarna te koop konden zetten. Het idee was dat het personeel ondertussen de salon draaiende zou houden, zodat de broers zich op het opknappen en klussen konden richten. Al snel kwamen beide broers erachter dat tante Bella geen personeel had en dat zij ook deze taak op zich moesten nemen. Tante Bella had geen makkelijk klantenbestand en al snel raakten de broers verstrikt in de ene na de andere behandeling in de beautysalon.

Alsof dat allemaal nog niet genoeg was, bleek dat er ook nog een nichtje van tante Bella uit Canada over was. Zij was echter nog niet op de hoogte van het feit dat tante Bella inmiddels overleden was. De beide broers wilden dit voor haar verborgen houden, zodat het nichtje er niet vandoor zou gaan met de helft van de erfenis. Aan het enthousiasme en de vele lachsalvo's uit de zaal te horen, zijn de acteurs er in geslaagd het toegestroomde publiek een mooie avond te bezorgen.

De acteurs die met veel genoegen hebben gespeeld zijn: Jos Porskamp, Broddy Krabbenborg, Hans te Brake, Inge Leemreize, Heidi Roerdink, Nathalie te Molder, Rikie te Brake, Lidwien Hulshof, Lucie Hulshof en Renske klein Gunnewiek.