Zwakke tweede helft nekt Longa '30 tegen sterk Baronie

LICHTENVOORDE - Longa '30 speelde zondagmiddag in Breda een goede eerste helft maar gaf in de tweede helft alle recht op een goed resultaat weg. Tegen vv Baronie werd met 4-1 verloren. Aan Longa '30-zijde scoorde Bram Wopereis op prachtige wijze het enige doelpunt.

Tegen het roemruchte Baronie, tweevoudig algemeen amateurkampioen van Nederland en een verleden in het betaalde voetbal, was al snel duidelijk dat Longa '30 weinig balbezit zou hebben. In de beginfase had Longa het lastig met de snelle aanvallers van de thuisclub. Twee maal moest Erik Wijnbergen reddend optreden in een één tegen één situatie. In het vervolg van de eerste helft had de ploeg van Erik Zandstra de zaken beter op orde en gaf nagenoeg geen kansen weg. Met goed combinatievoetbal werd er vaker onder de hoge druk van de thuisploeg uitgespeeld en dit leidde ook tot mogelijkheden. Twee grote kansen werden onbenut gelaten waarna Bram Wopereis na ruim een half uur voetbal op schitterende wijze de 0-1 aantekende. Hij plukte een hoge voorzet van Lowie te Dorsthorst met de punt van zijn schoen uit de lucht en wist uit de draai raak te volleren. Ook na de voorsprong kreeg Longa in de uitbraak nog een tweetal mogelijkheden om de score te verdubbelen maar dit werd nagelaten.

Na de rust ging Baronie zichtbaar op zoek naar de gelijkmaker en moest Longa nog meer balbezit laten aan de tegenstander. Daarbij lukte het de Lichtenvoordse ploeg zelden meer om onder de druk uit te spelen en ontstonden er ruimtes voor de tegenstander die voor rust niet werden weggeven. Een kwartier lang liet Baronie dit ongestraft, mede dankzij een aantal fabuleuze reddingen van Wijnbergen, maar daarna was het toch raak. Na een aanval over rechts kon de bal geheel vrijstaand worden voorgezet waarna Jorik Mijnhijmer eenvoudig de gelijkmaker kon noteren. Vanaf dat moment was Longa het even totaal kwijt en liep het als aangeschoten wild over het veld. Dat bleek al snel fataal want na een van de vele kansen kreeg Wijnbergen de bal niet goed onder controle. Deze werd vervolgens van de achterlijn teruggetrokken en door Jens Wirix binnengeschoten. Niet veel later was het David Vermeulen die hard kon binnenkoppen uit een hoekschop en in de slotfase maakte invaller Quinton Eugenia er ook nog 4-1 van. Een ondermaatse tweede helft om snel te vergeten.

De nederlaag kostte Longa '30 twee plekken op de ranglijst waardoor het zakt naar de tiende plek. Het gat in de strijd tegen de nacompetitie is echter nog steeds vijf punten. Volgende week wacht Longa '30 wederom een zware dobber. Koploper Unitas uit Gorinchem komt dan op bezoek in Lichtenvoorde. Om 14.00 uur zal worden afgetrapt op Sportpark de Treffer.