Afbeelding

Joop Lubbers exposeert
in Lievelde

LIEVELDE - Composities in vorm en kleur, zo heet de expositie van Aaltenaar Joop Lubbers in het historisch museum Erve Kots in Lievelde. Van 15 maart tot en met 30 juni zijn hier Joop's olieverfschilderijen te zien.

Wie is Joop Lubbers?
Joop is een geboren Aaltenaar met verschillende interesses en hobby's. Tijdens zijn opleiding tot onderwijzer werd Joop, vooral door de positieve invloed van zijn vakleerkracht beeldende kunst, geboeid door de schilderkunst. Het impressionisme met Van Gogh, de primitieve Afrikaanse kunst en de kindertekeningen boeiden hem in het bijzonder. Na een intensieve tijd in het onderwijs heeft bij hem een lang gekoesterde wens, het schilderen, een belangrijke plaats ingenomen. Hij omschrijft zijn kunst op zijn eigen directe wijze.

"Schilderen is voor mij de kunst iets te creƫren waarbij je gevoelens worden geprikkeld. Ik noem dat expressief schilderen. Bij de composities die op de schilderijen ontstaan zijn vormen en kleuren belangrijke inspiratie bronnen. Elk schilderij heeft een herkend thema (figuratief), maar kan evengoed door de toeschouwer anders worden gezien. Mijn streven is een eigen stijl te ontwikkelen waarbij een uniek schilderij ontstaat dat boeit. Een schilderij dat gevoelens en fantasie oproept. Ik noem het zelf expressief /figuratief schilderen."

Al de schilderijen zijn in olieverf gemaakt. Inmiddels bestaan er ook mogelijkheden om in het bezit te komen van een van Joop's schilderijen of er een in opdracht te laten maken onder duidelijk met elkaar gemaakte afspraken. Joop is een aantal zondagmiddagen in maart en april actief op locatie bezig.


joopenineke@live.nl

www.i-museum.nl/lubbers