Kwiek maatje te groot voor Pacelli

ZIEUWENT - De dames van Pacelli mochten op zondag 8 maart naar Raalte afreizen voor een wedstrijd tegen de nummer twee van de competitie Kwiek 2. In de eerste helft van de competitie werd er thuis gewonnen met 29-26. Het enige verschil is dat er in Raalte met hars gespeeld wordt. Iets waar Pacelli nog niet aan gewend is.

Met een gehavend team en wetende dat de belangrijke wedstrijden de weken daarop komen, was het doel om de schade te beperken. Met die instelling begon het team aan de wedstrijd. De eerste helft ging het redelijk goed. De speelsters lieten zich niet uit de tent lokken om mee te gaan in het snelle spel van Kwiek. Door het spel te vertragen werd het verschil in scoren tussen de twee teams niet groot. Kwiek 2 leek wat ongeduldig in de afronding en miste veel kansen. Pacelli daarin tegen had moeite met de harsbal en maakte veel individuele fouten en ging met een achterstand van 8-11 de rust in.

In de rust werd er besproken dat het best prima ging en in verband met schadebeperking hoefde er niets te worden gewijzigd. De tweede helft begon echter anders. De ballen bij Pacelli kwamen niet aan of de bal ging de laatste pass verkeerd door de hars. Kwiek maakte hier gebruik van en konden daardoor in de break. Het verschil in de score werd al snel groter.
Daarbij kwam Pacelli niet in de mogelijkheid om de kansen af te maken of werd er onnodig gemist. Uiteindelijk een verschil van 13 doelpunten is veel te veel, ook al is het de nummer 2 (27-14).