HV Erix Dames 1 redt het niet in streekderby tegen Doetinchemse dames van Artemis

Op zaterdagavond 7 maart vertrokken de dames richting Doetinchem voor de streekderby tegen Sani4All/Artemis. Om 19.00 uur met een tribune vol publiek begonnen ze aan hun wedstrijd. In het begin ging het niet zoals de dames hadden gehoopt en werd het net maar niet gevonden. De dames van Artemis lukte dat wel en zij liepen dan ook al gauw uit naar een 9-0 voorsprong. Na een kleine 15 minuten in de eerste helft begon het bij de dames van Erix ook te lopen. Er werden mooie wissels gemaakt en de cirkelspeelsters werden ook gevonden waardoor de stand in de rust 11-7 was in het voordeel van Artemis.

In de rust werd verteld dat de dames zich goed hadden herpakt en dit vol moesten proberen te houden. Dit lukte ook in de eerste 10 minuten van de tweede helft. Daarna hadden de dames van Erix een aantal keer balverlies waardoor Artemis kon scoren in de break. Het lukte niet meer om dicht in de buurt te blijven van Artemis en uiteindelijk prijkte er een eindstand van 31-13 op het scorebord.

Op zaterdag 21 maart spelen de dames thuis tegen UGHV om 19.15 uur in de Hamalandhal.