Noodverordening van kracht

OOST GELRE - De Veiligheidsregio Noord- en Oost Gelderland, waar ook de gemeente Oost Gelre onder valt, heeft een noodverordening afgekondigd.

Door Kyra Broshuis

Burgemeester Bronsvoort: “Alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 mensen zijn verboden. Maar ik zie dat heel veel organisatoren, verenigingen en instellingen ook hun eigen verantwoordelijkheid hierin nemen en hun activiteiten afgelasten of uitstellen tot in ieder geval na 31 maart. Zij kijken naar het doel van de maatregel, het verder voorkomen van besmettingen. Dat waardeer ik zeer en past bij hoe we samen deze extreme situatie het hoofd kunnen bieden.”

Inloopbijeenkomsten gaan niet door
De burgemeester onderstreept het belang van het volgen van de ontwikkelingen en het opvolgen van de adviezen van het RIVM. Het gemeentehuis blijft geopend en bereikbaar maar er wordt wel gewerkt met een minimale bezetting. “Ambtenaren werken bij toerbeurt thuis en op kantoor. Afspraken gaan niet door en contacten verlopen bij voorkeur telefonisch of via de mail. Ook alle aangekondigde inloopbijeenkomsten gaan niet door.”