Vlnr: Bart Porskamp, Marcel Eekelder en Mark-Jan Donkelaar (projectleider Realisatie van Sportief Opgewekt). Foto: PR
Vlnr: Bart Porskamp, Marcel Eekelder en Mark-Jan Donkelaar (projectleider Realisatie van Sportief Opgewekt). Foto: PR

Longa '30 verduurzaamt met zonnepanelen en ledverlichting

LICHTENVOORDE – Een feestje bij Longa '30 op zondag 15 maart. Voorzitter Marcel Eekelder gaf samen met wethouder Bart Porskamp een druk op de knop waarmee de ingebruikname van de zonne-installatie bij de Lichtenvoordse voetbalvereniging een feit is. De club sloot 2019 goed af door een verduurzaming. Sportief Opgewekt plaatste 294 zonnepanelen en led(veld)verlichting, wat Longa '30 een vermindering van 67.500 kg CO2-uitstoot per jaar oplevert.

Op sportaccommodatie de Treffer maken zowel Longa '30 als KBO Lichtenvoorde gebruik van deze investering. Eekelder: "Wij voelen ons als club/stichting maatschappelijk betrokken en dragen daarom graag bij aan een duurzamer milieu."

'Win-winsituatie voor alle partijen'
De verduurzaming van voetbalvereniging Longa '30 past in de visie van de gemeente. Porskamp legt uit waarom: "Voor de gemeente is de Treffer een mooi voorbeeld van hoe een maatschappelijk complex kan worden verduurzaamd. Als gemeente hebben we een kleine (financiële) bijdrage kunnen leveren aan de goede duurzaamheidsplannen. Goed voor het milieu en een lagere energierekening voor de gebruikers. Een win-win situatie voor alle partijen".


www.sportiefopgewekt.nl