Slagerij Gosselink: 'niet hamsteren, juist nu vers eten'

LICHTENVOORDE - De vraag naar voedsel heeft zich omgekeerd. Normaal levert Slagerij Gosselink aan de restaurants in Lichtenvoorde en verder weg in de regio, maar nu is er ineens een rechtstreekse, grote vraag naar eten ontstaan van de consument zelf. Door de coronacrisis en de landelijke genomen maatregelen eten de mensen niet meer buiten de deur, maar elke dag thuis en dat was het afgelopen weekend te merken. In de winkel aan de Nieuwmarkt leek het alsof het al Pasen was.

"De vraag vanuit de horeca valt nu voorlopig weg, maar de vraag naar eten blijft. Hoe het allemaal precies gaat verlopen, en hoe snel mensen een weg vinden in deze crisis weet eigenlijk niemand", zegt slager Vincent Gosselink. "We maken nu een grotere diversiteit aan maaltijden, ook samengestelde vega-maaltijden. En in plaats van de restaurants bevoorraden, gaan we bestellingen en kant-en-klare maaltijden bezorgen bij de mensen thuis."

"We produceren nooit op voorraad, maar altijd op vraag zodat restaurants verse producten van ons krijgen en deze zorg leveren wij ook aan onze winkelklanten. Ergens snap ik het nut van hamsteren daarom niet goed: er is genoeg. We bereiden in eigen slagerij elke dag verse maaltijden, groenteschotels, stoofpotjes en smaakvol vlees of vegaburgers."

Door de genomen maatregelen betreffende het coronavirus heeft slagerij de website laten aanpassen. Oudere mensen of mensen die werken omdat ze hard nodig zijn in de ziekenhuizen en de zorg, kunnen eenvoudig bestellen. "Een belletje mag ook", zegt Vincent Gosselink. "Mensen die wat nodig hebben of met vraag zitten, willen we graag tegemoet komen. Met een beetje bereidwilligheid komen we samen de crisis wel door."