Isa Onstenk met oefening 'de kaars'
Isa Onstenk met oefening 'de kaars'

Mijn lessen bij Spirit'90

Hallo, ik ben Isa Onstenk en ik ben 8 jaar.
Mijn buurvrouw vroeg of ik iets zou willen schrijven over Spirit. Dat leek mij wel leuk, maar ik vind het ook een beetje spannend.
Op dinsdag ga ik naar de acro en op zaterdag naar de selectiegym. Als ik op de dinsdagavond bij de acro kom dan beginnen we met alles klaarzetten. We rollen samen de matten uit, de kleine matjes leggen we klaar en we zetten de pionnen neer. Daarna begint de warming-up. We rennen rondjes langs de matten, springen, huppelen en lopen zijwaarts. Dan ga ik met Senna (mijn acropartner) onze dans oefenen. We moeten veel met elkaar overleggen en doen dan samen allerlei kunstjes op muziek. De Tos bijvoorbeeld, dan ga ik met één voet op Senna's hand staan. Dan gooit Senna mij recht omhoog in de lucht en dan moet ik heel goed spannen en meespringen. Op de schouders van Senna staan dat vind ik ook heel leuk. Dan houd ik mijn armen opzij en tel ik tot 5 en dan mag ik eraf springen. Het leuke aan acro vind ik het samenwerken en dat ik veel verschillende dingen mag doen. Het is nooit saai. Thuis oefen ik vaak met papa de acro oefeningen en dat vind ik ook heel leuk en grappig. Papa wordt er vaak heel moe van, omdat het best zwaar is. Ik mis de acro nu wel en hoop dat we snel weer mogen trainen.
Op zaterdagochtend ga ik naar de selectiegym. Dat is heel anders dan de acro, omdat je hier veel meer alleen doet. Ik vind bij de selectie de brug heel erg leuk. Daar ga ik duikelen, zwaaien aan de hoge duikelstang en de borstwaartsom. We oefenen ook moeilijke dingen zoals de overslag. Dan maak je een soort salto waarbij ik wel de handen op de grond moet zetten. Ik vind het leuk om moeilijke dingen te leren. Jammer genoeg heb ik dit jaar geen wedstrijd meer. Ik blijf thuis veel oefenen en hoop alle meiden snel weer te zien.
Groetjes Isa