C-woorden

Hoe is het met u, beste lezer? Ik probeer deze week eens het c-woord te vermijden. Hoe is het met u in deze gevoelsmatig tiende week dat alles in Oost Gelre, Groot-Beltrum en de rest van de wereld anders is?

Ik vind het collectiviteitsgevoel dat ontstaan is wel iets hebben. Allemaal op de Titanic en maar voorkómen dat-ie kapseist en zorgen dat er genoeg plekken zijn in de reddingsboten voor degenen die dat verdienen.
Want niet iedereen verdient zo'n plek, niet iedereen stelt zich sociaal op, lees ik in andere media. In onze Groenlose Gids en de Elna lees ik alleen maar positieve copy natuurlijk, want zo zijn wij. En zo zijn ook de meeste Nederlanders gelukkig.

Ik las dat er hier en daar mensen zijn opgepakt die bewust naar agenten, controleurs of anderen hoestten of spuugden onder het roepen van 'ik heb corona'. Lijkt me toch een gevalletje poging tot doodslag, al is de kans op overdracht statistisch dan misschien klein. Maar het gaat om de intentie van dat soort figuren uit de c-categorie.
Die gasten hoeven niet mee in de reddingsboten. Net zo min als 'schijt aan corona'-feestvierders. Gewoon het betreffende feestzaaltje van die mafkezen van buitenaf verzegelen en laat ze lekker gezamenlijk immuniteit opbouwen.

Ja, dit is een goede week voor mooie gedachten, zonder politiek-correcte ballast. Christus is gestorven voor onze zonden, maar bij sommigen wil het maar niet helpen.
Even off the record: ik word natuurlijk wel een beetje chagrijnig van deze toestand. Ik hoop niet dat dat in mijn column te veel doorklinkt.

Gelukkig is er een zilveren lijntje. Als ik de cijfers van het RIVM interpreteer, dan lijkt het toch wel een beetje de goede kant op te gaan. Van een afnemende procentuele stijging van het aantal doden per dag via een afnemende absolute stijging naar een afnemend absoluut aantal. Een beetje zonnige simpele wiskunde, daar heb ik nou wel tijd voor.
Datzelfde RIVM bleek het ook goed te hebben wat betreft de stikstofcijfers van de landbouw, dat heeft het Mesdagfonds toegegeven. Ja, stikstof, iets wat vroeger in het nieuws was. En nu zijn niet alleen de boeren stil.

Ikzelf ook weer voor een week. Ik wens (bijna) iedereen gezondheid.
Groetjes.