MFA De Treffer. Foto: PR.
MFA De Treffer. Foto: PR.

KBO Lichtenvoorde actief ondanks coronacrisis

KBO actief ondanks coronacrisis

LICHTENVOORDE - "Als gevolg van de momenteel heersende coronacrisis ligt alles plat. Maar dat wil niet zeggen dat wij er niet voor onze leden zijn. KBO Lichtenvoorde zou de KBO niet zijn wanneer wij juist in de huidige levensomstandigheden niet uitvoering zouden geven aan onze slogan 'Actief door en voor senioren!'", aldus KBO-voorzitter Stien Pothof-Oolthuis.

Door Theo Huijskes

Weliswaar is door alle onderdelen op de activiteitenkalender vooralsnog een streep gehaald, maar dat wil nog niet zeggen dat wij als KBO-bestuur stilzitten en niets ondernemen. "Wij hebben regelmatig contact met elkaar om te horen hoe de stand van zaken is. Op die manier blijven wij op de hoogte van de binnengekomen post, alsmede van andere zaken en kunnen wij met elkaar afstemmen waar eventueel onze hulp, medewerking, advies of wat dan ook nodig dan wel gewenst is."

Stien Pothof-Oolthuis wil duidelijk tot uiting laten komen dat de leden niet moeten aarzelen om een beroep op het bestuur te doen. "Wij houden overal waar dat mogelijk is de vinger aan de pols. Zo hebben wij na 12 maart, de datum waarop direct alles is afgeblazen, een open brief in de Elna laten plaatsen. Ook hebben wij zaken als een praatlijn en een noodtelefoon in het leven geroepen en veel vaker dan voorheen de aandacht van onze leden gevraagd voor de rubriek 'KBO ACTIEF' in de weekkrant Elna. En last but not least roepen wij onze leden, en voor zover zij het zelf niet kunnen hun directe familieleden, op om al het nieuws op onze website www.kbolichtenvoorde.nl in de gaten te houden."

Minder onzekerheid door noaberschap
Stien Pothof deelt de landelijke tendens dat met name ouderen niet of moeilijk weten om te gaan met het aspect onzekerheid dat het coronavirus met zich meebrengt. "Men is bevreesd wat het virus binnen de directe omgeving veroorzaakt. Wat zijn de gevolgen, wat gaat ons de toekomst brengen en al dat soort vragen komen nu naar buiten. Desondanks valt het ons als KBO-bestuur op dat het al met al bijzonder goed gaat. Let wel, onze club telt in totaal circa 1.600 leden en daar zitten vele leden bij van boven de 80 jaar. Dat ons desondanks weinig tot geen alarmerende berichten bereiken, heeft vanzelfsprekend ook te maken met de hechte familiebanden die de leden hebben. En daarnaast moet het niet alleen in Lichtenvoorde, maar in deze gehele regio alom omarmde noaberschap niet onvermeld blijven. Een niet te onderschatten bindmiddel in de huidige coronacrisis."

Tenslotte is Stien Pothof blij en met name trots dat het even vóór de paasdagen nog gelukt is om de distributie van het KBO-maandblad van april te verzorgen. "Ook hier geldt weer 'Samen zijn wij sterk', want een oproep aan vrijwilligers om een handje te helpen had gelijk succes. Let wel, met inachtneming van alle daarvoor op dit moment geldende voorschriften, hebben wij ons totale KBO-gebied in twaalf wijken kunnen verdelen en daar is vervolgens bij al onze leden het goed gelezen maandblad in de brievenbus gedeponeerd."