Bewoners Hof van Flierbeek genieten van de zwaaiactie. Foto: eigen foto
Bewoners Hof van Flierbeek genieten van de zwaaiactie. Foto: eigen foto

Muziek en vlaggen ontroeren bewoners Hof van Flierbeek

LICHTENVOORDE - De bewoners van Careaz Hof van Fierbeek, werden door hun buurtbewoners verrast met muziek en vlaggen. Op het zandpad tegenover het zorgcomplex verzamelden zich tientallen mensen om te zwaaien naar hun achterburen van Hof van Flierbeek. Kinderen knutselden grote harten die ze in de lucht staken en een DJ draaide oude Hollandse liedjes.

Door Dinès Quist

Het initiatief om iets te doen voor de bewoners van het zorgcomplex kwam van Monique Wissink. "Elke dag wandel ik over het zandpad met mijn hond en zie de mensen in het zorgcomplex. Dan vind ik het zo sneu dat ze nu in de coronatijd nauwelijks bezoek kunnen ontvangen. Ik dacht, hoe kunnen we deze mensen een blij moment bezorgen? Met een aantal buurvrouwen van de Meerkoet kwam het ene idee na het andere. Binnen een mum van tijd zaten de buurtkinderen te knutselen en had buurman DJ Bart Beusink zich gemeld voor de muzikale invulling."

Blij halfuurtje
Eén van de buurvrouwen is Louise Wieggers. Zij werkt in het zorgcomplex en lichtte de bewoners en het personeel in over de geplande actie. Op zondagmiddag stipt om 16.30 zitten de bewoners klaar voor de ramen of op het terras. DJ Bart heeft zijn installatie gereed staan en de buurtbewoners komen uit hun huizen. DJ Bart laat Hollandse hitjes schallen door de buurt en kinderen met grote rode harten op stokken zwaaien naar de bewoners van Hof van Flierbeek. Steeds meer mensen komen hun huizen uit om te kijken waar de muziek vandaan komt. Een buurtbewoner van de IJsvogel tovert ergens een hand vol vlaggetjes vandaan en deelt ze uit. Mensen klimmen op hun schuurtjes en dansen en zwaaien naar hun bejaarde achterburen.

Traantje wegpinken
Het hartverwarmende gebaar emotioneert niet alleen de bewoners en het personeel van Hof van Flierbeek maar ook de buurtbewoners zelf. Een van hen vertelt: "Ik moest even een traantje wegpinken toen we daar stonden en ik zag mijn vriend dat ook al doen. Het is op zo'n moment best confronterend, je beseft dat deze mensen hun kinderen en kleinkinderen nu niet kunnen zien. Die staan hier nu op afstand te zwaaien naar hun ouders of grootouders. Maar het gevoel dat er zoveel mensen spontaan op de been komen, geeft een enorm gevoel van saamhorigheid, dat emotioneert ook."

Tulpen voor bewoners en personeel
Ook hebben de bewoners iets tastbaars gekregen van hun achterburen. Maar liefst 100 bosjes tulpen kregen zij aangeboden en daarbij werd het personeel niet vergeten. De bewoners vinden het fijn te weten dat hun achterburen aan hun denken in deze moeilijke tijd.

Achterburen waaien naar bewoners Hof van Flierbeek. Foto: eigen foto
Sommige bewoners klommen op hun schuurtje om te zwaaien naar de overburen in het zorgcomplex. Foto: eigen foto
Afbeelding
Afbeelding
Hartjes voor bewoners Hof van Flierbeek.
Groot hart voor bewoners van Hof van Flierbeek.
Zwaaien naar bewoners Hof van Flierbeek.
Veel buurtbewoners en familieleden kwamen om de bewoners en het personeel van het zorgcomplex een hart onder de riem te steken.
Hartjes voor bewoners Hof van Flierbeek