Sfeerbeeld kermis Lievelde 2019. Foto: Bas Weenink
Sfeerbeeld kermis Lievelde 2019. Foto: Bas Weenink Bas Weenink

Kermiscomité Lievelde hoopt op feest later in het jaar

LIEVELDE - In een tijd waarin je normaal gesproken richting zomer met het mooie weer samen de gezelligheid opzoekt, heeft het kermiscomité Lievelde moeten besluiten de kermis niet door te laten gaan. Het comité schrijft:

'Zoals iedereen zal weten, zijn er momenteel maatregelen van kracht waarbij evenementen waarvoor een vergunning nodig is niet door mogen gaan. Deze maatregelen zijn tot nu toe tot 1 juni van kracht. Onze kermis zou dit jaar op 6, 7 en 8 juni plaatsvinden, een kleine week na 1 juni. Ongeacht de maatregelen die na 1 juni van kracht zullen zijn, is het ons inziens niet gepast zo kort na deze datum een feest te organiseren waar veel mensen samenkomen. We denken als kermiscomité onze verantwoording te moeten nemen voor de gezondheid en veiligheid van de Lieveldse bevolking. Daarom hebben we besloten de kermis dit jaar niet door te laten gaan. Een vervelende, maar in onze ogen noodzakelijke beslissing.'

In overleg met horeca en kermisexploitanten onderzoekt het comité of een feest op een latere datum dit jaar mogelijk is, mits de situatie dit dan toelaat. Op 29, 30 en 31 mei 2021 staat in ieder geval de 91ste kermis gepland, deze datums kunnen alvast in de agenda genoteerd worden. Het Kermiscomité Lievelde hoopt op begrip voor deze beslissing en wenst iedereen veel sterkte in deze moeilijke tijd.