Marion en Roland willen de gezelligheid van de pubquizen bij de mensen thuis brengen. Foto: Paul van Druten
Marion en Roland willen de gezelligheid van de pubquizen bij de mensen thuis brengen. Foto: Paul van Druten

Marion en Roland van Wijk organiseren pubquiz à la Taste in hun eigen straat

'Het was een meer dan geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar'

Door Barbara Pavinati

VRAGENDER – Rockcafé Taste is dicht, maar uitbaters Marion en en Roland van Wijk laten het er niet bij zitten en volgen hun hart. In de doodlopende straat in Vragender waar ze wonen, organiseerden ze afgelopen zondag een pubquiz. Marion: "We wilden de gezelligheid van de pubquizen van Taste op deze mooie zomerse dag ook naar huis halen, want volgens mij wordt iedereen gek van het thuiszitten. En het houdt ons ook van de straat. Even geen gepieker over hoe we het gaan redden met Taste en de kop op een andere stand."

Twaalf teams hebben genoten van de pubquiz die volledig 'corona-proof' was. Officieel was de quiz van 15.00 uur tot 17.00 uur, maar tot 19.00 uur bleven de mensen zeker met elkaar buiten napraten. "We waren verbonden met elkaar en het was een meer dan geslaagde middag en zeker voor herhaling vatbaar. We hebben inmiddels het plan opgevat om het ook voor andere straten te gaan organiseren. Niemand hoeft iets te doen. Je hoeft alleen met een stoeltje en tafeltje voor je huis te gaan zitten."

Marion en Roland kijken vanuit hun woonkamer op een speeltuin uit en om het weiland dat ze dan ook zien, staan twaalf huizen. Drie huizen komen daar met de poort (achterkant) op uit. Dat betekent dus veertien mogelijke teams. Twaalf teams melden zich uiteindelijk via WhatsApp aan. Marion: "Ik presenteerde vanaf het grasveld en iedereen zat voor zijn eigen huis, op zijn eigen oprit of stoepje. Dat is veel meer dan anderhalve meter uit elkaar. Een geluidsinstallatie hebben we bij Taste Groenlo staan, dus die hadden we samen met de pubquizblokjes, microfoons en snoeren opgehaald. Iedereen kon ons horen. De afstand tot het verste huis is namelijk dertig meter. Ik had bij iedereen een quizblokje en envelop met foto's die ze pas op de middag zelf mochten openen in de bus gedaan. Er waren drie pubquizrondes met vragen over onder ander muziekintro's die Ronald ter plekke speelde en een halfuurtje pauze waarin we als 'Duo Van Wijk' ook nog zes liedjes zongen. Dat gaat makkelijk vanwege onze rijke ervaring door het optreden met onze bands 'According to Mary' en 'The Sec'. Ik speelde basgitaar en Roland akoestisch. Daarna waren er weer drie rondes van de pubquiz. De mensen mochten zelf hun antwoorden nakijken en eerlijk hun punten doorgeven. De prijzen waren waardebonnen van Taste die gebruikt kunnen worden als we in het najaar weer open mogen."

Enthousiaste reacties
"We kregen hele enthousiaste reacties van de buurt. Ook van buren die in quarantaine zitten vanwege besmetting. Gelukkig zijn ze allen herstellende. Een paar buren hadden een bouwsteiger in de tuin gezet, zodat ze boven de heg uitkwamen. Andere buren die ook in quarantaine zitten, omdat ze mantelzorger zijn van iemand die positief getest is op corona, deden ook enthousiast mee. Zij speelden mee vanuit de achtertuin. Als andere straten dit ook willen ervaren, mogen ze mij mailen op marionvanwijk@live.nl," besluit Marion haar verhaal.

Roland en Marion trakteren hun buurt op een muzikaal optreden. Foto: eigen foto
Afbeelding
Het uitzicht van de steiger op de pubquiz
De steiger waarmee de buren die in quarantaine zitten aan de pubquiz meededen.
Marion en Roland treden op tijden hun pubquiz in het weiland voor hun huis.