Paul en Annemieke de Wals stoppen na 24 jaar met hun zaak úw topSlijter Paul aan de Varkensmarkt. Foto: Annekée Cuppers
Paul en Annemieke de Wals stoppen na 24 jaar met hun zaak úw topSlijter Paul aan de Varkensmarkt. Foto: Annekée Cuppers Annekée Cuppers

Laatste rondje voor Slijterij Paul

LICHTENVOORDE - Na bijna 24 jaar stoppen Paul en Annemieke de Wals met úw topSlijter Paul aan de Varkensmarkt in Lichtenvoorde. De winkel die in 1996 begon onder de vlag van Gall & Gall bouwde door de jaren heen een vaste klantenkring op en maakte vooral naam door het grote assortiment aan wiskey's en zelfgemaakte bier- en wijncadeaus. "Tot 30 april zijn er flinke kortingen op diverse wiskey's, jenevers en likeuren. Ook zijn er nog diverse wijnen in de opruiming. Daarnaast is er voor iedere klant een kleine attentie.

Door Annekée Cuppers

"Vierentwintig jaar, wat is de tijd gevlogen!" Annemieke, die al vanaf het begin Paul in zijn zaak ondersteunde en later fulltime achter de toonbank terecht kwam, kan het nog maar nauwelijks geloven maar op 30 april is het dan echt zover. Dan sluiten zij en Paul de deuren van hun slijterij waarna deze onder de historische naam 'De Heerlyckheid' verder gaat. "We hebben hier altijd met erg veel plezier gewerkt en ons in Lichtenvoorde ontzettend welkom gevoeld. Echter, toen Paul vorig jaar zeventig werd en mijn fysieke klachten chronisch bleken, hebben we besloten de slijterij te koop te zetten. We zijn heel blij dat de overname door Johnny Nijland uit Hengelo gelukt is, al hadden we hem daarvoor een beter moment gegund. Johnny heeft al zijn plannen voor een feestelijke openingsweek met workshops en proeverijen voorlopig in de ijskast moeten zetten. We hebben door de jaren heen een vaste klantenkring opgebouwd die ons altijd heel trouw is gebleven en ons tijdens de recessie er echt doorheen hebben getrokken. We vertrouwen erop dat zij Johnny helpen van De Heerlyckheid een succes te maken."

In verband met de corona-maatregelen zijn Paul en Annemieke genoodzaakt met stille trom uit het dorp te vertrekken. Concrete plannen om de tijd na het ondernemersbestaan in te vullen zijn er nog niet. "We gaan er eerst eens even heerlijk van genieten dat we na 24 jaar eindelijk weer de vrijheid hebben om onze dag in te delen. Daarnaast zijn we allebei gek op dagjes uit met vrienden en op het water. We zouden graag in de toekomst weer een bootje bezitten. Ook fietsen we graag. Dat gaat nu met mijn fysieke gesteldheid niet maar we hopen dat de knieklachten door de rust minder worden waardoor we ook deze hobby weer op kunnen pakken."

Fikse kortingen
Tijdens de laatste dagen van Slijterij Paul gaan diverse wiskey's, jenevers en likeuren die buiten het kernassortiment van topSlijters vallen, weg met kortingen tussen de 5 en 20 euro. Ook mag iedere klant een aardigheidje uitzoeken van de tafel met opruimingsartikelen, waaronder leuke tasjes, interessante boekjes en allerlei glaswerk. En natuurlijk is er gelegenheid persoonlijk afscheid te nemen van het ondernemersechtpaar, u bent van harte welkom.

Afbeelding
Afbeelding