Mevrouw Heutinck-Weikamp en de heer Röeling en alle andere bewoners waarderen de vrolijke paasboeketjes zeer. Foto: PR Vrienden van Antoniushove
Mevrouw Heutinck-Weikamp en de heer Röeling en alle andere bewoners waarderen de vrolijke paasboeketjes zeer. Foto: PR Vrienden van Antoniushove PR Vrienden van Antoniushove

Bewoners Careaz-huizen in de tulpen gezet

LICHTENVOORDE – De bewoners van Antoniushove, Hof van Flierbeek en Patronaatshof werden voor het paasweekend verrast met gele tulpen. De actie kwam van de Vrienden van Antoniushove. Zij wilden op deze hartelijke manier de ouderen laten weten, dat iedereen aan ze denkt.

Hendrik te Plate van bloemenwinkel 'Van Nature Geschikt' kon een grote aanhanger vol gele tulpen op een vaas vrijdag tegen de avond bij de drie Careaz-huizen afleveren. Een bijzondere opdracht waarmee je kan zorgen contact te houden met de ouderen, verhaalt hij. Het bezoek aan ouderen in verzorgingscentra is zeer beperkt. Slechts bij hoge uitzondering mag een familielid bij hun vader of moeder op bezoek komen.
Frans Ticheloven van de Vrienden van Antoniushove. "Voor de bewoners is structuur en regelmaat erg belangrijk. Zij begrijpen dan ook vaak niet waarom familie niet meer op bezoek komt, waarom de activiteiten niet meer doorgaan en wat er aan de hand is. Wij hopen in deze moeilijke tijd het leven een stukje mooier te maken."

Daarom vonden de Vrienden van Antoniushove dat met het oog op het paasweekend, doorgaans het eerste weekend om van het voorjaar te genieten, de bewoners van Careaz het verdienen nu in de bloemetjes te worden gezet. Een mooi signaal om ouderen die zich alleen voelen, een beetje blij te maken met tulpen, gele dit keer die alvast in een vaasje met water zijn gezet.

Hendrik te Plate aan de slag met paasboeketjes.