Nadja (links) en Angela hopen dat Hebbes voor 20 juni helemaal leeg is. Foto: Barbara Pavinati
Nadja (links) en Angela hopen dat Hebbes voor 20 juni helemaal leeg is. Foto: Barbara Pavinati Barbara Pavinati

Hebbes sluit na veertien en een half jaar zijn deuren

'Het is financieel niet meer haalbaar'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE - Degene die in het centrum van Lichtenvoorde komen, hebben ze misschien al gezien: de affiches met opheffingsuitverkoop op de ramen van Hebbes. Het was voor de eigenaren een moeilijke en verdrietige stap. Moeder Angela Plaggenburg en dochter Nadja sluiten na veertien en een half jaar de deuren van hun snoep- en cadeauwinkel. "We hadden dit in januari al besloten, maar waren er van plan om er pas in juni ruchtbaarheid aan te geven. Nu door het coronavirus en de afgelasting van de Avondvierdaagse, voor ons een grote bron van inkomsten, treden we er al eerder mee naar buiten. We weten anders niet of we de winkel voor 20 juni leeg krijgen. Daarna gaan we officieel dicht."

"Op het moment gaat alles weg met 50% korting. De wenskaarten zijn één plus één gratis. Mensen kunnen nog wel bij ons terecht voor moederdag, het slagen en vaderdag. We willen de mensen oproepen om aan hun snoep- en cadeaubonnen te denken. Die kunnen ze nog tot 20 juni inleveren, " vertellen Angela en Nadja lichtelijk aangeslagen.

Traantje
Angela: "Voordat vier en een half jaar geleden Hebbes ontstond, was er tien jaar Snoepy. We hebben toen alles omgegooid en compleet verbouwd, om meer mensen naar de zaak te trekken. We gingen ook cadeau-artikelen verkopen. In het eerste jaar was dat succesvol, maar daarna kelderde het aantal bezoekers. Mensen kunnen nu overal alles kopen. Wij kunnen niet tegen de concurrentie op. We vinden het heel erg en hebben er wel een traantje om gelaten"

Financieel niet haalbaar
"Ik loop al twintig jaar in deze winkel, was begonnen onder Jan Bennink en van plan hier tot mijn pensioen te werken en daarna de winkel over te doen op Nadja. Helaas heeft dat niet zo mogen zijn. Het is financieel niet meer haalbaar," legt Angela uit. Nadja vult aan: "Ik werk hier al mijn hele leven. Ik ben begonnen toen ik nog op school zat. Als ik daarvan vrij was, was ik in de winkel te vinden. Ik volgde toen een dierenopleiding en dacht 'het maakt niet uit of ik hondenbrokken of snoep verkoop' en ben toen bij mama in de winkel begonnen."

Bedankje voor de klanten
"De klanten vinden het allemaal jammer en we willen ze graag bedanken voor de afgelopen jaren. We hebben een fijne tijd met ze gehad. Ook nu in deze coronatijd houden ze zich netjes aan de voorschriften. Niet met meer dan zes mensen in de winkel en afstand houden. We hopen alles goed af te kunnen sluiten. Dan nemen we vakantie. Wat we daarna gaan doen, weten we nog niet. Tips en suggesties zijn altijd welkom!", besluiten Angela en Nadja.