Voedselbank gaat gewoon door

OOST-ACHTERHOEK - Ook in de moeilijke tijd waarin we allemaal nu verkeren moeten arme mensen blijven eten. Daarom gaat de Voedselbank Oost-Achterhoek ondanks alle problemen die het coronavirus levert, gewoon door met elke week haar 360 cliƫnten-gezinnen een goed voorzien voedselpakket te bezorgen.

Gelukkig komt er nog steeds voldoende voedsel binnen bij het centrale punt in Lichtenvoorde, vanwaar het naar de 12 uitgiftepunten in de regio wordt gebracht. Mede dankzij de gulle gevers van de PKN in Eibergen-Rekken en in Neede, de Protestantse Gemeente De Wijngaard in Borculo, de Paulus Parochie in Groenlo en nog veel meer kerken in deze regio.

Ondanks al deze zeer welkome hulp zou het zonder de vele vaste leveranciers als supermarkten, bakkers, vleesbedrijven, groente- en fruitleveranciers niet lukken. Onze koelbussen rijden nog vrijwel dagelijks door de regio, niet langer met een bijrijder erbij want dat kan niet volgens de coronaregels. Ook in Lichtenvoorde staan elke vrijdag en ook door-de-week vele vrijwilligers klaar om de pakketten in te pakken, alleen: ook zij moeten zich aan de hygiƫneregels en de anderhalve-meterregel houden en dat is soms best lastig!
Zonder de vrijwilligers zou er helemaal niets lopen en al heeft een aantal van hen vanwege corona moeten afhaken, anderen helpen nu tijdelijk in hun plaats. Ook financieel wordt de Voedselbank in deze tijd extra gesteund door kerken, bedrijven, stichtingen. Het bestuur van De Voedselbank is daar alle gulle gevers van voedsel en geld erg dankbaar voor.
Omdat de kledingbank in Winterswijk gesloten is in verband met de coronamaatregelen kan er geen kleding worden ingeleverd.