De oranje tulpen worden door het raam aan de Mariënhof gegeven. Foto: Barbara Pavinati
De oranje tulpen worden door het raam aan de Mariënhof gegeven. Foto: Barbara Pavinati

Jeremy Buttner zingt op
Koningsdag
ouderen toe

'Het is leuk om juist deze mensen een hart onder de riem te steken'

Door Barbara Pavinati

LICHTENVOORDE – Koningsdag is in heel het land geannuleerd. Het Comité Oranje Lichtenvoorde zou het Comité niet zijn als ze toch niet iets zouden organiseren buiten het landelijk programma. Uiteraard volgens de voorschriften van het RIVM. Steffie Dekkers: "Elk jaar vieren we Koningsdag. Dit jaar was er niet veel te doen. We hebben gezocht naar andere mogelijkheden. Daarbij kwamen we uit op de verzorgingstehuizen waar de mensen al heel lang niet naar buiten mochten. Alle tehuizen in Lichtenvoorde hebben we voorzien van oranjegebak en oranje tulpen. Jeremy Buttner treedt op een versierde wagen buiten een half uurtje op bij de Mariënhof, Flierbeek en Antoniushove."

"We hebben gekozen voor Jeremy omdat hij een Lichtenvoordenaar is. Het is leuk om met lokale mensen te werken en in dit soort tijden moeten we elkaar verder helpen. Hij is geen onbekende van ons. We hebben al vaker met hem samengewerkt. Verder zingt hij het juiste repertoire voor deze doelgroep. Nederlandstalige volksliedjes spreken ouderen erg aan", legt Steffie uit. Henriëtte Reuvekamp organiseert buitenactiviteiten bij de Mariënhof. Zij straalt onder haar oranje hoed: "Dit is geweldig! De bewoners vinden het leuk. Wij hebben er niks voor hoeven te doen, het wordt ons aangeboden. Vanmorgen hoorde ik dat dit in het geheim georganiseerd was. Het is een leuke, spontane actie. Ook voor de bewoners, want ze waren er helemaal niet op voorbereid."

Hart onder de riem
Jeremy maakt er voor zijn publiek achter ramen een swingend optreden van. Hij zingt uit volle borst: 'Laat de zon in je hart, ze schijnt toch voor iedereen' van René Schuurmans. En ook de klassieker van André Hazes 'Bloed, zweet en tranen' passeert de revue. De zanger sluit af met een "Blijf gezond!" en "Dank jullie wel". Na afloop zegt hij: "Het is juist leuk om deze mensen een hart onder de riem te steken. Zeker in deze periode."

Jeremy Buttner zingt ouderen bij de Mariënhof toe op Koningsdag. Foto: Barbara Pavinati
De wagen met aanhanger staat voor de Mariënhof. Foto: Barbara Pavinati
De Mariënhof op Koningsdag. Foto: Barbara Pavinati